vrijdag 8 januari 2016

VOLOP DOOI IN BEIJUM


 'Tis weer voorbij, die zeldzame ijzelperiode in januari 2016'.....

De ijzel-periode is voorbij. Volgens sommige berichten in de media is wat we de afgelopen drie dagen hebben meegemaakt zeldzaam. 
Noord-Nederland heeft een paar dagen in de diepvries gezeten. Bomen, elektriciteitsmasten en wegen bevroren, het leven kwam op een laag pitje te staan, tientallen auto’s gleden van het talud de weilanden of de sloten in, de scholen werden gesloten, de kinderen schaatsten op straat. De ouders vertelden dat zij die ijzel ook wel hadden meegemaakt, vroeger. In 1987, of in 1966. Lees hier. 
Bovenstaande foto is tegen middernacht gemaakt. Locatie, de eigen woonheerd. Ten tijde van fotograferen stroomde het water hoorbaar door de verschillende afvoerputjes naar beneden. De omringende regenpijpen schonken de blogger een gratis dooi-concert....
Op de site van Nos.nl stond: De gladheid in Groningen is grotendeels voorbij. Het KNMI heeft code rood voor het noorden ingetrokken. Wel kan er in Groningen, Friesland en Drenthe nog wat plaatselijke gladheid voorkomen, door smeltende sneeuw- en ijsresten op de weg.
We kennen het nummer 'Tis weer voorbij die mooie zomer.' Maar deze mag er ook zijn: 'Tis weer voorbij, die zeldzame ijzelperiode in januari 2016'.....
De schoolgaande kinderen in en buiten de wijk trachten weer zo goed en te kwaad als het kan naar school te gaan...

Geen opmerkingen: