vrijdag 15 januari 2016

CHOCOLADE IS GEZOND EN NIET DIKMAKEND (aldus ons kruidenvrouwtje)


"Waarom denk je dat hier zo'n uitbundige stemming hangt? Van het eten van chocolade krijg je een beter humeur, het is een stemmingsverbeteraar, we zitten al een paar uur in de chocola."

Het moet gezegd, de stemming was optimaal in de workshopruimte van ons aller kruidenvrouwtje Saskia Nieboer in de Wiershoeck. Dat is al weer even geleden, dit bericht zou op de eerste ijzeldag van afgelopen week worden gepubliceerd, er werd a.h.w. ijzel in plaats van roet in het eten gegooid.

Je verwacht het niet, het kruidenvrouwtje met cursisten aan de chocolade? Toe maar weer gezondheidsvrouwtje van Beijum. Wordt je daar niet dik van en krijg je er geen gaatjes van in je kiezen? Dat schijnt mee te vallen.

Zie foto's. dames zijn in de cursusruimte van La Nieboer bezig om chocolade te maken.
Goed en slecht kunnen dicht bij elkaar liggen, neem bijvoorbeeld paardenbloembier, ook elk voorjaar een product van mevrouw Nieboer. Alcohol is niet goed voor de lever, maar paardenbloemen weer des te meer.

Er zit de nodige magnesium in chocolade, een mineraal dat bij ongeveer zestig procent der mensen te laag aanwezig is. Magnesium wordt wel het antistress-mineraal genoemd.
Onbewerkte chocolade is rijk aan verschillende soorten antioxidanten en bestaat voor maar liefst 10% uit gezonde flavano├»den. Chocolade bevat verschillende stofjes die een oppeppend effect hebben, zoals triptofaan en anandamidePhenylethylamine en Theobromine. Chocolade wordt wel een feel-good drug genoemd. En als klap op de vuurpijl. dik worden? Van chocolade schijn je af te vallen. Lees hier.
Ons kruidenvrouwtje komt er mee weg. Chocolade is gezond. En je wordt er niet dik van.

Geen opmerkingen: