donderdag 21 januari 2016

BOMENKAP LANGS DE ZUIDWENDING (Video)
"Ik ben m'n parkeerplaats kwijt, waarom kappen ze die bomen?"

De blogger legde de directrice van de Calvijnschool tegen het middaguur uit waarom de hoge bomen langs de Zuidwending neer gaan. En dat ze daarom haar auto tijdelijk niet op de parkeerplaats naast de school kan parkeren, het ligt er immers vol met boomstammen die wachten om afgevoerd te worden. Ze onderste foto bij bericht van gisteren.
Het was misschien een idee geweest als de gemeente Groningen deze basisschool, die pal tegen de Zuidwending aanligt, had geïnformeerd over de bomenkap. Maar dat terzijde.

Naast de school zijn snerpende zaaggeluiden te horen. Grote stukken tak liggen op het afgesloten voetpad of op het water (half ijs) van de Zuidwending. Vanaf de grond steken de ronde stompen van de afgezaagde stammen een half meter boven de grond uit. Dat wordt nog een karwei om die met wortel en al uit de klei te trekken. Op een laadkar liggen boomstammen.

Bekijk de video.
Update 17:11 uur, er zijn nog steeds Beijumers die niet begrijpen waarom deze bomen neer moeten. Hier staan de redenen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Die stompen worden er niet met wortel en al uitgetrokken. Die worden gewoon kapot gevreesd. Daarvoor gebruik je dan een stobbenfrees. Google weet er alles van :)