woensdag 20 januari 2016

'VROUWEN, DAAR BLIJF JE VANAF' (Petitie n.a.v. Keulen)

HIER TEKENEN!!!!
"Nu gaan we een grens over, hoe kan het toch dat er geen jonge Nederlandse vrouwen opstaan die hier tegen in het geweer komen?"

Beijumse Mirjam Wulfse schrok zich rot nadat begin dit jaar langzamerhand wereldkundig werd gemaakt dat een grote groep vrouwen tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen was aangerand.
"Tijdens bijna alle volgende discussie werd vergeten waar het in de basis eigenlijk om gaat, namelijk dat er grootschalig seksueel geweld tegen vrouwen werd gepleegd, alle aandacht ging uit naar andere aspecten. We hebben het er in Nederland lange tijd niet over gehad, vrouwenrechten waren hier altijd een vanzelfsprekendheid, maar
nu blijkt dat er grote groepen mensen in Europa verblijven die denken dat vrouwen geen rechten hebben en minderwaardige wezens zijn waar je zomaar aan mag zitten. Hier moet een grens getrokken worden."

Ze startte de petitie 'Vrouwen, daar blijf je vanaf.' Zie hier (link). Tot aan het begin van deze week waren er 630 sympathiserende handtekeningen gezet en zijn ongeveer 1000 likes op Facebook geplaatst. "Dat is tot nu toe veel te weinig, we moeten massaal in het geweer komen tegen dit soort praktijken. Ik hoop dat jonge vrouwen en bekende Groningse vrouwen zich aan deze actie willen verbinden."

Stel je krijgt een paar duizend handtekeningen op je petitie, wat ga je daar dan mee doen? "Dan wil ik met een grote groep vrouwen naar Keulen afreizen om de vrouwen daar een hart onder de riem te steken en het daar politiek aanhangig maken. Ook wil ik met een groep vrouwen naar Den Haag gaan om dit onderwerp op de Europese agenda te krijgen, Nederland is momenteel immers voorzitter van het Europees Parlement."

Mannen zijn welkom om mee te sympathiseren!

Groepsaanranding is geen onbekend fenomeen in de Arabische wereld:
Georganiseerde groepsaanrandingen tijdens grote evenementen zijn in Arabische landen al langer een bekend probleem. De naam ervoor is El-taḥarrush of 'Taharush ginsy'. De aanrandingen, verkrachtingen en berovingen worden veelal georganiseerd via sociale media. 'Taharrush Ginsy' verwijst vooral naar seksuele intimidatie van vrouwen in Egypte. Het probleem werd vóór 2011, toen de massaverkrachtingen op het Tahrir-plein plaatsvonden, nauwelijks benoemd. De aanrandingen werden veelal 'moaksa' oftewel 'flirten' genoemd. Lees hier.

Update 15:11 uur, de link werkt niet. Later volgt update.
Update 23:11 uur, bij de blogger werkt de link weer...TEKEN HIER!!

Geen opmerkingen: