dinsdag 5 januari 2016

WINTERS EN MENSELIJK ONGEMAK.....


De winter zorgt zoals altijd voor ongemak. Uitkijken, een ongeluk kan nog altijd in een klein hoekje zitten. De winter is geen persoon die je verantwoordelijkheid toe kan dichten. Mensen wel. Welke halve gare trekt een putdeksel van een put en legt die niet terug?

Zie foto boven. Je zult maar in je donker je hond uitlaten en per ongeluk in het gat stappen, wat een lelijke smakker zal je dan maken.

Foto links laat een iets minder gevaarlijk beeld zien. Maar ook hier spreekt geen verantwoordelijkheidsgevoel uit. Als ik het kastje maar kwijt ben. En, wat een lekker fikkie heb ik gestookt met oud en nieuw, laat de gemeente het maar opruimen, mijn pakkie an niet meer. Er bestaan mensen die het niks interesseert hoe hun woonomgeving er bij ligt. Blijkt maar weer.

Bovenste en rechter afbeelding zijn vlak bij elkaar gemaakt. Bij het woonwagenkampje aan de Froukemaheerd. Het houten bruggetje richting Kardingerpark is spekglad, kijk uit. Klik de foto groter. Het gras dat is te zien is grotendeels groen gebleven. Maar de oevers van de afgelopen jaar gegraven kanalen en de wandelpaden erom heen liggen er wit bij.

Vanaf morgen zouden te temperaturen weer gaan stijgen...

1 opmerking:

Ria zei

Waar is die putdeksel weg en is dit al doorgegeven aan de gemeente?

Telefoon: 14 050 of via deze link
https://gemeente.groningen.nl/gebreken-en-overlast-melden

Natuurlijk zijn de buitenmedewerkers nu vooral bezig met gladheidsbestrijding, en ook zij kunnen slechts met moeite de weg over, maar juist met gladheid lijkt me zo'n verdwenen deksel deksels gevaarlijk!