maandag 30 december 2013

BESCHERMENDE PLANKEN TEGEN VANDALISME

Op Plein Oost en rond Winkelcentrum Beijum zijn vanochtend reeds maatregelen getroffen om ruiten tegen agressie en vernielzucht rond de jaarwisseling te beschermen.
Plein Oost had vorig jaar het meeste onder vernielzucht te lijden, o.a. een grote meterkast werd finaal gesloopt. Voorzorgshalve is de ingangsdeur naar dienstencentrum De Wegwijzer reeds met solide planken afgetimmerd. Rond Winkelcentrum Beijum zijn middenstanders op de dag voor oudejaar in de weer geweest om hun handel te beschermen. Zie foto's links en rechts. Het zijn zo langzamerhand rituele handelingen voor de jaarwisseling geworden. Morgenavond zullen naar verluid weer zeecontainers op Winkelplein West worden geplaatst. Dit om een kat en muis spel tussen politie en raddraaiers te voorkomen.

In het ideale geval zijn deze voorzorgsmaatregelen overbodig. Vanaf morgenvroeg zal worden gewerkt aan een feestsfeer op de parkeerplaats voor het winkelcentrum. Dat was de afgelopen jaren een goede bliksemafleider, er werd weinig tot niks vernield, de organisatoren hopen deze voor Beijum opgaande lijn voort te zetten.

1 opmerking:

Anoniem zei

vanmorgen tamelijk vroeg zag ik dhr. huizinga al een inspectietocht langs/in het winkelcentrum doen.
altijd goed dat er oplettende burgers zijn.
babbel hier...babbel daar.
niks verkeerds mee. toch :-)?

gr. therèse