zondag 22 december 2013

FOTO'S UIT DE WIERSHOECK- EN SCHOOLTUIN (169)

Voorlopig is het een winter zonder een mooi (soms lastig) sneeuwtapijt en ijsbloemen op de ramen, maar wel een winter met bloemetjes aan de meloenboom. In het Engels ook Wintersweet genoemd. Het brengt je misschien niet direct in kerststemming, maar toch……

De meloenboom komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Toen Columbus Amerika ontdekte werd de boommeloen, bij ons beter bekend als papaja, ook wel de “vrucht van de engelen” genoemd. Ik geef het toe, het lijkt ver gezocht, maar met een beetje fantasie kun je de bloemetjes van de meloenboom dus toch in verband brengen met Kerstmis. Want engelen en Kerst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar een verlichte en fraai versierde kerstboom is sfeervoller dan een meloenboom met alleen een paar bloemetjes. Overigens ruiken die bloemetjes wel bijzonder lekker. Op de Kinderwerktuin staan bij het labyrint drie van deze meloenbomen.

Foto + tekst: Luit Staghouwer

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor de prachtige foto "s van het afgelopen jaar Luit !
Je hebt ons de gelegenheid gegeven de wondere wereld van de natuur van dichtbij te bekijken .
Ik wens je een Gelukkig Nieuw Jaar , en veel geluksmomenten met al het moois van wat er in de natuur te zien en te ontdekken valt .