vrijdag 6 december 2013

SCHOOLKINDEREN IN ACTIE VOOR VOEDSELBANK STAD


 Kinderen van basisschool De Heerdstee kunnen vanaf komende maandag tot en met de kerstvakantie houdbare levensmiddelen voor de voedselbank mee naar school nemen. Door de stadse voedselbank beschikbaar gestelde lege kratten worden in een aparte ruimte neergezet en wie wat over heeft kan daar tussen 9 en 20 december discreet wat in zetten.

Niet iedereen heeft wat te geven, en dat is de reden dat voor een aparte ruimte is gezorgd, zodat niet een pijnlijke situatie ontstaat waarin het ene kind met van alles en nog wat aan komt zetten, terwijl een ander met lege handen komt. Het initiatief komt van twee meiden uit groep acht. Aan het begin van de week hebben ze zelf ontworpen posters gemaakt waarvan er hier drie staan afgebeeld. De posters hangen in de school en de oproepen gelden derhalve ook alleen voor kinderen die daar les krijgen.


Voor Beijumers/Stadjers die toch ook wat willen bijdragen zijn er andere kanalen:
Bedrijven maar ook particulieren kunnen het werk van de Voedselbank regio Stad Groningen op verschillende manieren ondersteunen.  U  kunt bijvoorbeeld etenswaren beschikbaar stellen; in kleine of grote hoeveelheden, incidenteel of regelmatig. Wij hebben slechts een ''eis'' : de houdbaarheidsdatum mag nog niet zijn verstreken. U weet dat uw voedingsmiddelen niet worden verspild. De Voedselbank garandeert dat de producten niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar uitsluitend om mensen in nood te helpen. 
De Voedselbank Stad Groningen is ook gebaat bij uw financiële bijdrage. Wilt u weten waar uw bijdrage voor wordt gebruikt? Lees dan verder op http://www.voedselbank-groningen.nl/

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Zie dit mooi bericht van RTV Noord van gisteren:

“God in Groningen: Hulp voor de voedselbank”

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=127723

Liturgie en diaconie (onderling dienstbetoon) gaan samen!