zaterdag 21 december 2013

DOM HELDER CAMARASCHOOL VOOR VOEDSELBANK

Niet alleen de kinderen van De Heerdstee maar ook die van de Dom Helder Camaraschool hebben zich de afgelopen tijd ingespannen om de schappen van Stadse Voedselbank aan te vullen.
Op de fotosite van de school is te zien hoe leerlingen met houdbaar voedsel in de weer zijn. Zie afbeelding links. Vanuit de school werd ook nog een persbericht rondgestuurd: De kinderen van de Dom Helder Camaraschool hebben afgelopen week voedsel meegenomen voor de Voedselbank. Dinsdag 10 december kwam Ulfert Molenhuis vertellen over de voedselbank. In de stad Groningen zijn er veel kinderen die niet genoeg gezond te eten krijgen, niet elk kind krijgt bv elke dag warm eten. Dat heeft de kinderen ( en hun ouders) zo ge├»nspireerd dat ze thuis de kasten leeg hebben gehaald. De hele school stond vol met etenswaren, zeep, pakken drinken, luiers  enz. . Afgelopen maandag is dit door de kinderen gesorteerd en weggebracht. Het was een groot succes.
Per Whats App werden nog twee video's van de kerstviering van de meest noordelijke school van Beijum opgestuurd. Tot nu toe zijn die niet te bewerken. Mocht dat wel lukken dan zullen de beelden gepubliceerd worden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch !
Er zijn van de zomer weer pluktuinen
voor de allerarmsten .
Hier zijn gratis groenten en fruit te vinden .
Mooi meegenomen is dat je in de vrije "natuur " zelf op zoek kunt gaan .
Dubbel op genieten dus .

Anoniem zei

Ja ,het is vlak bij sport centrum Kardinge .
Zoekt en gij zult vinden .