vrijdag 6 december 2013

HONDEN IN BEIJUM (29)

De foto's zijn om en nabij de twee maand oud. Een Beijumer liep met twee honden op het voetpad tussen de Fultsema- en de Boelemaheerd, vlakbij het vlindermonument.
Het leek wel een tweeling. maar dat was niet zo, ze komen uit verschillende nesten. Waar ook een verschil in zit, is de prijs die de eigenaar voor beide honden betaalde. De blogger weet niet meer om welk het exemplaar het ging, maar een der honden op de foto's kostte ongeveer 1400 euro. Het denkbeeldige prijskaartje dat om de nek van de andere hond hing gaf de helft van het genoemde bedrag aan. Oftewel, er liep voor ongeveer 2000 euro aan hond rond.

Nee, de baas hoefde zelf niet op de foto. "Maar doe dit maar even, laat de mensen maar zien dat je een hond goed moet aanlijnen. Komt het hulsje waar de poepzakjes in zitten er goed bij op?"

Ondergetekende herinnert zich dat het om Engelse honden gaat. Waren het maltezers?  Informatie kan altijd even worden bijgevoegd: Beijumnieuws@online.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed aanlijnen is inderdaad erg belangrijk... Een slipketting aan een flexlijn is daar nou niet echt een voorbeeld van ;-)

Anoniem zei

Het zijn Cocker Spaniels ,Engelse origine werden veel gebruikt voor de jacht .