maandag 30 december 2013

VUURWERK KOOP JE IN DUITSLAND

Ondergetekende bracht vanmiddag een bezoekje aan een grote supermarkt in het Duitse Leer. Aan de auto's op de parkeerplaats te zien en aan de taal die hoofdzakelijk werd gesproken was hij bepaald niet de enige aus Holland die over de grens boodschappen ging doen. 
Grote trekpleister voor de Hollanders was de vuurwerkverkoop in het winkelcentrum. Wat was het daar druk en wat werd er ingekocht! De Duutsers maken er geen half werk van, zie bovenste foto, waarom niet een mega party-pakket voor 130 euro aanschaffen. Of ultra powers mehr als 450 gram? De stemming zat er goed in bij de landgenoten die ondergetekende sprak. Tel uit je winst, het scheelt zo drie tientjes op honderd euro als je vuurwerk in Duitsland koopt. Het was ook erg druk in de drankenwinkel, het scheelt beduidend of je een fles whiskey in Groningen aanschaft of in Leer. Als klap op de vuurpijl liet ondergetekende er z'n bijna lege tank van de auto vollopen. Scheelt in vergelijking met Nederland ook weer vijftien cent de liter.

Wat leuk dat er een Duitsland bestaat en om er af en toe heen te rijden.

In Belgiƫ kun je wapens kopen, Nederland is een drugsparadijs en in Duitsland kun je levensgevaarlijk vuurwerk aanschaffen. De drie landen hoeven elkaar op dat gebied niks te verwijten, qua 'ondeugendheid' zit er een 'goede' balans in.
(Mocht iemand nog nadere informatie hebben over het vorige blogbericht, mail dan naar Beijumnieuws@online.nl)

1 opmerking:

Anoniem zei

het zal altijd mijn duitsland blijven, zolang ik leef.

Wat leuk dat er een Duitsland bestaat en om er af en toe heen te rijden.