donderdag 12 december 2013

PAND49 BLIJFT KOMEND JAAR OPEN

De huurovereenkomst tussen Patrimonium en het kunstenaarsPand49 stopt per komende 1 januari. Normaal gesproken zou dit inhouden dat het pand zou moeten sluiten.
Immers, 1000 euro per maand is door het wegvallen van subsidie niet meer op te brengen. Maar. Een medewerker gisteren: "We hebben een kerstcadeau van Patrimonium gekregen. We mogen gratis blijven zitten en we moeten straks alleen gas en licht betalen."
Dat zal wel lukken, de workshops lopen goed en er worden kunstwerken verkocht. Toch? "Klopt. Alleen als Patrimonium het pand kan verhuren moeten we eruit. Dan hebben we nog een opzegtermijn van een paar maanden."

Je hoeft geen deskundige te zijn om in te zien dat het pand het komende jaar niet verhuurd zal worden. Het verderop liggende lege pand waar de videotheek in heeft gezeten staat al weer bijna een half jaar leeg, en het ziet er in de verste verte niet naar uit dat zich een kandidaat-gegadigde aan gaat bieden. Nog een eettent erbij voor Plein Oost ligt niet in de lijn der verwachting (daar zijn er al veel van).

Op de foto is te zien dat een medewerker de ramen van het pand lapt. Naar verwachting kan hij dat het komend jaar blijven doen.

Geen opmerkingen: