vrijdag 13 december 2013

KINDEREN DE HEERDSTEE VOOR STADSE VOEDSELBANK


De Stad Groninger Voedselbank is hot. Dagelijks verschijnen er diverse berichten in de media (en via Twitter) dat er weer ergens een of andere actie is gestart om de voorraad er van aan te vullen of uit te breiden. Zoals eerder vermeld, basisschool De Heerdstee is ook een actie gestart. Het initiatief kwam niet vanuit de schoolleiding maar vanuit twee meiden uit groep acht. Vanaf afgelopen maandag tot volgende week vrijdag kunnen kinderen houdbare producten in kratten leggen. Op de linker foto is te zien dat in vier dagen tijd al een aardig voorraadje is aangelegd. Van frisdrank tot beschuit, soep, broodbeleg en rookworst. De kratten staan in een 'discrete ruimte', kinderen kunnen naar binnen lopen om wat neer te leggen. Zie de rechter foto, achter de schuifdeuren ligt de voeselbank-ruimte waar kinderen naar binnen kunnen glippen. Maar wat staat daarvoor? Jawel, nog een actie. Een schoenendoos-actie voor een project in de derde wereld.
Het is de duurste maand van het jaar. Maar naar het schijnt hebben veel mensen nog wel wat over om aan de allerarmsten van de wereld en aan de armsten van de stad te geven. Kinderen leren vaak: samen delen samen spelen. Dat wordt hier, zie foto's, op een bepaalde manier werkelijkheid.

We beleven een economische crisis. Later in de maand gaan Nederlanders  weer miljoenen euro's storten voor Serious Request. Daarna gaat weer voor miljoenen aan vuurwerk de lucht in. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja , dat vuurwerk he ?
Het stinkt , de huisdieren , kinderen en sommige volwassenen schrikken er van .
Het is ook de markering voor een nieuw jaar vol goede hoop .
Wie zal zeggen wat goed of slecht is .
Fijn dat we toch proberen iets voor elkaar te doen .

Anoniem zei

Het zou interessant zijn te weten, voor hoeveel geld er afgeschoten wordt door mensen die van de voedselbank(en) afhankelijk zijn...

GR. THERĂˆSE