maandag 16 december 2013

OVER DE BLOWENDE JEUGD VAN BEIJUM

Een maand geleden werd een blogbericht op Beijumnieuws gepubliceerd over softdrugs-gebruik door de jeugd van Beijum en Lewenborg. Zie nog even dit bericht. Bewustwording, herkenning en preventie zijn de speerpunten in het beleid om het gebruik terug te brengen.
Incidenteel een jointje roken kan geen kwaad, het probleem zit hem meer in het continue karakter van veel blowende blowers. Dit staat o.a. op GoeieVraag.nl Blowen zou slecht zijn voor de hersenen.
Maar er zijn ook mensen die op genoemde site voor het gebruik ervan pleiten:
Er is veel onzin over wiet verteld, zoals dat het slecht zou zijn voor je kortetermijngeheugen, en dat je hersenschade op zou kunnen lopen bij het gebruik van cannabis.
Dit is echter allemaal pertinent niet waar.
Wetenschappelijk onderzoek heeft juist aangetoond dat het tegendeel waar is; cannabis werkt juist bevorderend voor je hersencapaciteit. Cannabis is zelfs zo goed voor je hersenen, dat het als medicijn wordt gebruikt voor aandoeningen en afwijkingen in de hersenen, zoals: Alzheimer’s, concentratieproblemen, ADHD, ADD,  hersenschade, insomnia, autisme,  depressie, Giles-de-la-tourette, en nog veel meer.


Schadelijk voor de hersenen of medicinaal, de lezer moet zelf maar de eigen mening vormen.
Er werden opmerkelijke reacties onder het eerste bericht over blowende jeugd in Beijum geplaatst. Zie nogmaals de bovenste link. Jonge meiden zouden 's nachts langs de fietspaden lopen en seksuele diensten aanbieden om het spul te kunnen kopen. En er zou een bezorgdienst in de wijk zijn die de 'bewustzijn verruimende' middelen op bestelling levert. Wat er allemaal van waar is, of dat het verhalen zijn die uit de dikke duim zijn gezogen, is voor ondergetekende niet te verifiëren.

Wie meer kan vertellen of geïnterviewd wil worden: Beijumieuws@online.nl
Afbeeldingen van deze site.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Er gebeurt vast meer in Beijum dan dat we weten

Anoniem zei

Wat een gezeur een blowtje op zn tijd is beter dan het gezuip dat oud/nieuw oproept bij jeugd

Anoniem zei

Jammer dat er altijd mensen zullen zijn die parasiteren op de ongeluks gevoelens van mensen .
De dealers .
Zelf even afhankelijk van wat dan ook als hun klanten .
Afhankelijk van geld ,middelen , sex en macht .
Gewoon ruilen dus , waardoor er veel jongeren en ouderen naar de knoppen gaan .

Anoniem zei

Dealen gebeurd genoeg in beijum er rijd een blonde knaap van ongeveer in schat 28 jaar op een scooter rond die brengt die troep langs jonge kids.
Dat gebeurd vaak in het park tegenover de kinderboerderij
Waar de koeien eerder stonden bij het bankje of bij het bruggetje
Volgende keer dat ik het zie toch maar even zijn nummerbord opschijven !

Anoniem zei

dealers zijn er genoeg in beijum.Ind een blowtje kan geen kwaad,jonge kinderen komen zo makkelijk en snel aan wiet ze zien het zelf op straat wat er gebeurt dus makkelijk te krijgen.Dealers moeten ze aanpakken niet de jonge lui die af en toe gebruiken geld geld geld daar doet men het voor!