woensdag 18 december 2013

EUREKA! SCIENCE CLUB DOOR GLENDA MAGLOIRE

.
Onder leiding van Glenda Magloire waren afgelopen donderdagmiddag  kinderen in het kader van een Vensterwijk-activiteit in het Heerdenhoes met wetenschap en techniek bezig. 
Op bovenstaande foto staat Magloire tussen de kinderen om proefjes in praktijk te brengen. Het was de laatste bijeenkomst van een reeks Vensterwijk-bijeenkomsten en alle kinderen kregen een certificaat mee als teken dat ze tot de club van Eureka! Scienceclub zijn toegetreden. Zie daarvoor onderstaande video.
EUREKA! SCIENCE CLUB streeft ernaar om kwetsbare kinderen en jongeren van alle gemeenschappen te motiveren om proactief te zijn in educatieve activiteiten.

Vooral kinderen en jongeren uit kwetsbare families hebben vaak moeite met carriere keuzes in wetenschap en techiek. Faalangst speelt een gote rol hierin.
Deze doelgroep raakt snel ontmoedigd en kiest voor vakken met een mindere uitdaging.

EUREKA! SCIENCE CLUB laat kinderen en jongeren vroegtijdig en spelenderwijs kennis maken met wetenschap en techniek, door het aanbieden van een reeks aan activiteiten, om talenten te ontwikkelen en hun interesse voor wetenschap op school te verhogen. Hierdoor maken ze een duidelijke verbinding met hun concrete belevingswereld.

Glenda Magloire is de oprichter van CBINN, de stichting Communitu Building International Network Netherlands. http://www.cbinn.eu/index.html Ze won een aantal jaren geleden een aanmoedigingsprijs in de Verenigde Staten voor haar Community Building-aanpak.
Community Building International Network Netherlands (Stichting CBINN) is een multi-project, non-profit organisatie, die streeft naar het verschuiven van focus in de achterstandgemeenschappen, door het scheppen van randvoorwaarden en capaciteiten voor economische groei, duurzaamheid en zelfredzaamheid.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig initiatief !
Kinderen zijn zo bereid om te leren als ze het maar met liefde en aandacht aangeboden krijgen .

Anoniem zei

idd. grote klasse!!