donderdag 5 december 2013

HEERDSTEE VANMIDDAG VRIJ

 Het VCOG (Christelijk onderwijs Groningen) sluit vanmiddag de deuren i.v.m. code rood. Vanochtend bezochten Sinterklaas en Zwarte Piet basisschool de Heerdstee. 

De kinderen zijn vanmiddag vrij en kunnen alvast van hun cadeautjes genieten. En wie weet van een heerlijk avondje..
Op de bovenste foto is te zien dat de Goedheiligman net z'n bezoekje aan de school heeft afgerond. Hij krijgt het nog druk vanavond. Samen met z'n Pieten zou hij op het ogenblik graag in het warmere Spanje willen zitten. Maar het is niet anders, ze moeten aan de bak, duizenden kinderen kijken vanavond verwachtingsvol uit naar z'n komst.
Zie hoe de Sint z'n mijter moet vasthouden tegen de wind. Tegenover de school zwaait een baby'tje gevaarlijk heen en weer in een draagzak van een ooievaar. Maar gelukkig, het echte kind verblijft veilig en droog in huis. Zie de linker en rechter foto waarop is te zien dat de trotse vader z'n nieuwe 'aanwinst' laat zien. Vader bleef veilig in de deuropening staan, het jonge mensenkind moet natuurlijk geen kou vatten. Wat een geluk en een rijkdom, ik zie twee gezonde kinderen en een toegewijde papa op de foto.

Waar waren we gebleven? Het valt nu, 12.33 uur, nog mee. Maar we beleven code rood i.v.m. storm. De Heerdstee, onderdeel van VCOG, geeft de kinderen vanmiddag voorzorgshalve vrij. Of andere scholen in de wijk het voorbeeld volgen is me nog niet bekend.

Geen opmerkingen: