woensdag 4 december 2013

ER IS EEN ORKAAN ONDERWEG...


Er circuleert een onheilspellende afbeelding op Internet. Met een even onheilspellende tekst:  Voor donderdag schijnt er een der zwaarste winter-orkanen sinds jaren op ons af te komen. Aan de Noordzeekust bestaat het gevaar voor een zware stormvloed.De afbeelding schijnt serieus te zijn. Ondergetekende houdt een slag om de arm, een winter-orkaan in de herfst klopt niet helemaal. Maar toch, orkaanbuien...Op 5 december krijgen de Sint en de Pieten het zwaar op de daken. Volgens de verwachting van weeronline.nl staat er een stormachtige wind, kracht 8, op pakjesavond. Na pakjesavond stroomt arctische lucht over ons land en dat brengt winterse neerslag met zich mee. Lees hier. Als het klopt wat er wordt voorspeld, dan zullen er nog meer bomen omver gaan. Op de linker en rechter foto liggen overblijfselen van de storm die op 28 oktober over het land trok. Oud en Nieuw nadert met rasse schreden. Als de gemeente Groningen verstandig is, dan wordt extra werk gemaakt van het opruimen van de stormschade. En misschien moet vanaf aanstaande vrijdag een extra tandje worden bijgezet. Vreugdevuren op oudejaarsavond kunnen mooi zijn, maar met zoveel hout in de wijk kan er wel eens teveel brandstof voor het maken van vuren aanwezig zijn.
De storm die donderdag met sinterklaas wordt verwacht, begint al in de middag. Het KNMI heeft in verband hiermee waarschuwingscode geel voor gevaarlijk weer afgegeven, staat op dewebsite.
De waarschuwing geldt voor het hele land. Maar het waddengebied zal waarschijnlijk het zwaarst getroffen worden. Daar zal een zware of misschien zelfs zeer zware westerstorm (windkracht 10 of 11) razen. In de rest van het kustgebied zal het om windkracht 9 gaan.
,,Vanaf donderdagmiddag komen er zware tot zeer zware windstoten voor tussen 75 en 100 kilometer per uur. Aan de kust 100 tot 120 en in het waddengebied mogelijk tot 130 kilometer per uur’’, meldt een woordvoerder van het weerinstituut. Dvhn.nl.

1 opmerking:

michel zei

Je bent alvast bezig om wat objecten voor vandalisme op een rijtje te zetten voor de jaarwisseling?
Uit de berichten van de laatste paar dagen: stormhout-bloembakken-afwateringsbuizen-eendenhok.
Diep in je hart hoop je kennelijk op wat "reuring" tijdens Oud en Nieuw. Voor een blogger ook wel zo interessant natuurlijk.