dinsdag 17 december 2013

UIT DE OUDE DOOS (185)
De twee foto's die zijn te zien zijn ergens halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw gemaakt in de voorloper van het Trefpunt, de Boerderij. Op de bovenste afbeelding is te zien dat kinderen van omstreeks zes jaar oud zich tegoed deden aan een kerstlunch. De kinderen hadden allemaal een plakje krentenbrood op een bordje liggen. Naast de borden stonden kopjes die doen denken aan koffie- of theekopjes, maar er zal wel iets van sap of frisdrank in hebben gezeten. Er brandden kaarsen in de kerststukjes, maar gelukkig waren er volwassenen aanwezig die een oogje in het zeil hielden. De sfeer zat er zo te zien goed in, linksboven zitten twee jongens die waarschijnlijk aan het zingen waren. Op de achtergrond hangen kinderschoenen aan de muur.
Er bestaat geen tele-tijdmachine. Maar het zou de moeite waard zijn als je naar deze situatie in de tijd terug zou kunnen reizen. Even sfeer proeven. Hoe was het daar? Waar hadden de kinderen en begeleiders het over? Wat hield ze bezig?
Helaas moeten we het met analoog gemaakte en gescande foto's doen. De kinderen en volwassenen die op de foto staan hebben in de verste verte niet kunnen bevroeden dat ze tegen kersttijd 2013 via een computer over de hele wereld te zien zouden zijn.

Geen opmerkingen: