dinsdag 3 december 2013

UIT DE OUDE DOOS (183)

De foto en onderstaande video zijn in de voorloper van 't Trefpunt, de Boerderij, gemaakt. Ondergetekende weet niet of ze uit hetzelfde jaar stammen, waarschijnlijk wel, de video is in elk geval in 1986 opgenomen. Sinterklaas kwam met een Piet op bezoek in de peuterspeelzaal die toentertijd in de Boerderij was gehuisvest. 
Wat een kinderfeest, en wat speelt Zwarte Piet daar al decennia lang een onschuldige maar belangrijke rol in, zie foto.
De video duurt ruim twintig minuten, ondergetekende heeft er voor gekozen om er niet in te knippen. Er zullen ouders zijn die hun reeds volwassen kinderen ruim een kwart eeuw geleden als peuter of kleuter zien rondbanjeren. Of dertigers die bij het aanschouwen van de beelden denken: was ik dat? 
De video is praktisch helemaal binnen opgenomen. Het begint met een gewonde Zwarte Piet die op de vloer ligt. Gelukkig kreeg hij een pleister van een aardige kinderjuf. De laatste pakweg twee minuten werden Sint en Piet voor de Boerderij uitgezwaaid. Ze stapten een oud autootje in die op de parkeerplaats stond. Veel plezier met kijken. Sommige scenes duren wat lang, er is altijd de mogelijkheid om de video vooruit te laten spoelen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat zijn kinderen toch geweldig !
We zijn allemaal kinderen geweest dus laten we vooral trots zijn op onszelf .