dinsdag 3 december 2013

OP DE HOEK GRONINGERWEG/BENELUXWEG

Gistermiddag reed ondergetekende vanuit Winsum terug naar de stad, naar Beijum. Vlak voor het kruispunt met de Beneluxweg maakte hij bovenstaande foto. Het is altijd goed om met je hoofd bij het verkeer te zijn als je auto rijdt, maar weest gerust, de snelheid lag zeer laag en het licht naar rechts veranderde een paar seconden voor het klikken van het fototoestel van rood naar groen.
Wat vreemd, rij ik nou de stad uit? Het was de gedachte die opkwam bij het aanschouwen van het bord dat rechts naast de vangrail is geplaatst. Helemaal rechtsboven in de hoek is de afslag Beijum Noord te zien. Rechtdoor rechts is de oostelijke ringweg. Rij je hier de stad nou uit of in? Ondergetekende denkt het laatste, maar hij kan zich vergissen.

Voor lezers die extra informatie ter oriƫntatie behoeven, rechtdoor gaat naar een bekende Duitse bouwmarkt en naar Zuidwolde/Bedum, de oude weg langs het Boterdiep. Achter de bomenrij rechts ligt een bijzondere wijk, het wordt Beijum genoemd. Het is een bonte wijk. Zullen daarom alle pilaren onder de brug over het Boterdiep de kleuren van de regenboog hebben gekregen? En wat zijn er veel groene blokken links en rechts van de brug geplaatst. Welkom in Beijum. Een wijk in de stad Groningen. En niet er buiten.

1 opmerking:

Alie zei

Het klopt wel Johan. De kruising is 'niemandsland' of een soort van dan. Ik weet niet waar precies het binnenkoms bord staat..
Hoe ik het weet.. mijn man heeft een keer pech gehad met de auto, dat was niet daar, maar als je vanuit Beijum richting bv Paddepoel gaat. Voorbij de bocht, als je weer gaat invoegen. Daar kreeg hij pech. Wij zijn ANWB lid, zonder woonplaatsservice. Hij had het 'geluk' dat hij nog ongeveer 100 meter VOOR het bord Groningen stond! Dat is hemelsbreed ongeveer evenwijdig aan waar jij de foto gemaakt hebt.