maandag 16 december 2013

MAANDAGOCHTEND (182)


Dit is de donkerste en tevens laatste aflevering van 'Maandagochtend' dit jaar. Volgende week is het kerstvakantie en tot de dag dat de scholen weer beginnen, 6 januari, ligt de serie stil. 
Even terzijde, ik begrijp dat de kinderen van de Dom Helder Camaraschool vanochtend producten naar de Stadse Voedselbank gaan brengen. Hulde! Een foto is welkom.

Een omstreeks half acht gemaakte wandeling bracht me in eerste instantie bij de opschriften die op de linker foto zijn te zien. Zal Janneke die hier woont een kenau zijn? Het was de eerste gedachte die opkwam. Nee, dit moet wel een vorm van humor zijn. Leuk? We hebben een Janneke onder ons en die heeft een privé terrein. Laten we het daarbij laten.
Wat meer opvalt zijn de kerstlichtjes die door de wijk verspreid achter de ramen, op de gevels of in de tuin hangen. Zie foto boven en rechts. Er zijn mensen die de kerstperiode de 'most wonderfull time of the year' noemen. Ieder z'n meug. En laat smaken verschillen. Tijdens de zomerperiode een paar weken op vakantie gaan, lijkt me meer wonderfull.

Laat het uiteinde en het nieuwe begin van 2014 ook wonderfull worden. Niks vervelenders dan op 1 januari een half desolate wijk te moeten aantreffen. Laten de vier jongerenwerkers die met jeugdige Beijumers (sommigen gaan voor disk-jockey spelen tijdens de jaarwisseling!) op 31 december voorop gaan om Beijum feestelijk over de drempel te leiden.
Wordt de opgaande lijn van de afgelopen drie jaar voortgezet? Laten we het hopen.
Maar goed, ik loop vooruit op wat komen gaat. Tijdens de komende 'Maandagochtend' van 6 januari 2014 weten we meer.

Een prettige week toegewenst. Denk om uw privé-terrein. En breng binnen en buiten wat licht in de duisternis.

Geen opmerkingen: