vrijdag 20 december 2013

BOTSING BIJ MINIROTONDE ISEBRANDTSHEERD


Ik zag dit vanmorgen voor het eerst en heb er een foto van gemaakt. 
Het muurtje rondom de speelplaats van de Doefmat/Het Heerdenhoes is zo te zien geramd door een auto. Het muurtje heeft niet zijn originele vorm meer en op de weg staan ook duidelijk remsporen. Het kan niet anders zijn dat een 
auto met volle vaart de minirotonde heeft gemist en volop op de muur is geknald.
Lezer Frank Bots stuurde gisteren bovenstaande foto op en schreef de tekst erbij.
Ondergetekende kon het niet laten en ging ook even kijken. De complete rotonde van de Isebrandtsheerd ziet u rechts. Jammer dat Martin Bril niet meer leeft, de voormalige columnist had vast een prachtig stuk over dit komische exemplaar kunnen schrijven. Zal het trouwens wel een eenzijdig ongeluk zijn geweest zoals Frank suggereert? Het zou kunnen. Maar de schade aan de stenen omheining kan ook naar aanleiding van een botsing tussen twee auto's zijn ontstaan. De blogger komt erbij omdat rechts normaal gesproken voorrang heeft op een dergelijke driesprong. Als je eenmaal op de 'rotonde' zit, al is het maar met de voorwielen, dan bekruipt je misschien het gevoel dat je voorrang hebt (op een rotonde heb je immers voorrang). Is het wel een rotonde, daar horen immers haaientanden bij.
Het is eigenlijk een onbegrijpelijke cirkel dat hier op de weg is gekalkt. Wat moet je daar nou mee? Of zal het voor fietsers zijn aangelegd, die met een boogje op of langs de witte rand moeten fietsen? Ondergetekende komt er niet uit, een auto gaat vast geen rondje rijden. En fietsers steken ook diagonaal over.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Een auto moest eergisteravond uitwijken voor twee fietsers zonder licht en ..... klabam. Vol op het muurtje. Ben wel benieuwd of dit wordt gerepareerd.

Kees Huizenga zei

Afgelopen nacht was er veel rumoer achter mijn woning bij het achterplein van de Isebrandtsheerd. Een vrouw werd afgevoerd door een politieauto met zwaailicht. Daarna werd een auto weggesleept. Het technisch onderzoek met veel gedoe duurde tussen 03:45 uur en ± 06:00 uur. Zeer hinderlijk voor mijn slaapgenot.

Anoniem zei

deze rotonde is 1 van de grootste miskleunen die men zich maar voorstellen kan.het is gemaakt toen de doefmat nog functioneerde zoals het meer dan 30 jaar lang deed. namelijk als SCHOOL!! een andere grote miskleun is te zien aan de achterkant van deze, nu dóde school. speel apparatuur! geplaatst door oa ouders van leerlingen. niet 10 jaar of zo geleden nee, 1 of 2 jaar voordat de school morsdood verklaard werd door de gemeente groningen.
het muurtje is beschadigd?
ach, als dát alles is...
er zijn veel ergere dingen.
zoals...EEN DOOD VERKLAARDE SCHOOL!

gr. Therèse

Anoniem zei

Och Kees,zó erg? je slaapgenot zó lang verstoord? ppfftt, moet toch niet gekker worden, daar aan de Isebrandtsheerd, hè?
maar goed...haha...alle gekheid op een stokje...
heb je vandaag vást en zeker de tijd gevonden, je schoonheidsslaapje wat in te halen, toch ;-)??

gr. Therèse

Anoniem zei

Dat speeltoestel staat er toch zeker al wel zes jaar. Ik kan me herinneren dat het er al stond toen ik er op school zat, zes jaar geleden. Ik hoop dat Kees zijn slaap de komende weken wat kan inhalen.

Anoniem zei

anoniem, ik bedoel niet dat ding waar jij het over hebt. loop eens naar de achterkant van het heerdenhoes/doefmat. misschien niet direct je loopje maar daar zie je toch echt speel materialen die zéker nog geen 6 jaar staan.

gr. Therèse

ps: alweer een beetje meer wakker, Kees ;-)??

Anoniem zei

Bloeit daar wat moois tussen Kees en
Therèse?
Dat komt ervan als je herhaaldelijk verkondigd aan sport te doen

Anoniem zei

O2G2 heeft de school 'dood verklaard'. Het openbaar onderwijs in de stad is al vier jaar niet meer in handen van de Gemeente...

Kees Huizenga zei

@ Therèse

Hierbij een mooie lijst met emoticons:

http://www.sms-taal.nl/emoticons/

Er zijn meerdere varianten van een subtiel en meelevend knipoogje.