zaterdag 14 december 2013

BIBLIOTHEEK BEIJUM SLUIT OP ZATERDAG

Geniet er nog even van. Vandaag kan het nog maar over drie weken is het verleden tijd. De Beijumer bieb gaat op zaterdag dicht.

Voor menig Beijumer roept een zaterdags bezoekje aan de bibliotheek een vertrouwd gevoel op. Vooral voor menen die doordeweeks werken was het een uitkomst. In verband met bezuinigingen komt daar vanaf 1 januari 2014 een einde aan. Dat klinkt dramatisch, maar het had veel erger gekund. Het positieve nieuws is: de bieb van Beijum blijft open! De vestigingen in de Oosterparkwijk, Corpus den Hoorn en in de Indische Buurt zijn de klos. Er moet tien procent worden bezuinigd op het bibliotheek-wezen in de stad en voor genoemde vestigingen is het rendement te laag bevonden.

Beijum en Lewenborg ontspringen de bezuinigingsdans. Het 'wisselgeld' is de benoemde zaterdagsluiting, maar daar tegen over staat weer dat de bieb tijdens doordeweekse dagen langer open blijft.

Pand49 én de bieb blijven voor Beijum en Plein Oost behouden. Voor menig Beijumer zal dit een heuglijke constatering zijn.

Geen opmerkingen: