dinsdag 31 december 2013

OUDEJAARSAVOND 2013 BEIJUM IS BEGONNEN


 Winkelcentrum Beijum is er (bijna) klaar voor. Alle ramen zijn afgetimmerd en de fietsenrekken zijn in de promenade gelegd om plaats te maken voor een muziekpodium.
Op de linker foto is te zien dat een vrachtwagen met zeecontainer Winkelplein West oprijdt. Zoals eerder vermeld, door bepaalde wegen naar het plein af te sluiten wordt een eventuele kat en muisspel tussen rel-jeugd en politie voorkomen. Even naar oost, en eerst even een correctie. De berg zand voor het Café Biljart is helemaal niet door de gemeente neergelegd. Zie een eerder blogbericht. Eigenaresse Alie Lamein: "Dat heeft Jeffrey (zoon, JF) er neergelegd, dat doet hij al jaren." Het café is vanaf vanavond 23 uur geopend en het kan een prettig alternatief zijn voor het feest op west (nog nooit gedonder geweest tijdens de jaarwisseling!).
Tweehonderd meter verderop, bij de Wibena-rotonde, waren brandweer en politie uitgerukt i.v.m. een vreugdevuur midden op het groen van de rotonde, zie foto onder. De blogger hoorde een verhitte discussietoon vanuit aanwezige jongeren richting de in de auto zittende agenten. Teneur van de boodschap richting dienders: maak je niet druk man, we zijn hier gewoon een feestje aan het bouwen, ga toch gauw weg.

Het zwaartepunt van oud en nieuw te Beijum ligt zoals altijd op west. Nogmaals Beijumers, daar wordt een prettig feest georganiseerd. Ga er heen en vier het aanstaande nieuwe jaar. Het is meer de vraag of rond Plein Oost het verstand en de beheersing aanwezig zullen blijven.


Geen opmerkingen: