dinsdag 31 december 2013

RUSTIG BEGIN OUDEJAARSDAG IN BEIJUMHet knalt in de wijk, en het knalt af en toe behoorlijk hard. Maar naar eigen indruk heeft Beijum een rustiger oudejaarsochtend en begin van de middag achter de rug in vergelijking met voorgaande jaren.
Op Plein was tegen half een helemaal niks te doen. De relatieve rust op deze plek in de wijk zal te maken hebben met het verdwijnen van hét verkooppunt voor vuurwerk. De voorgaande jaren was het op dit tijdstip steevast erg druk in de videotheek, ingekocht vuurwerk werd vaak direct even uitgeprobeerd op de Claremaheerd en het plein.
Op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum is vanochtend voor de vierde achtereenvolgende oudejaarsdag  een betonnen bak met zand neergezet waarin Beijumers hun brandbare dingen voor het gezamenlijke vreugdevuur in kunnen gooien. Bij de viskraam op Winkelplein West was het gezellig, wel schrokken een paar mensen zich een ongeluk door werkelijke loeiharde knallen.

Groepjes jongeren schuimen met vuurwerk door de wijk, op verschillende plekken liggen kerstbomen langs de kant van de weg en bij de AH wordt opvallend veel bier en wijn ingekocht.

Geen opmerkingen: