woensdag 11 december 2013

"DE DEMOCRATIE HEEFT Z'N WERK GEDAAN"

De Stadspartij dreunde gisteravond op z'n grondvesten. Zie het bericht dat gisteravond werd gepubliceerd. Aan Anna Riemersma werd gisteravond per e-mail de vraag voorgelegd om kort te omschrijven wat er was voorgevallen. Dit kwam vanochtend retour:

Orde op zaken gesteld in de Stadspartij
Archieffoto
Na een fel debat op de Algemene ledenvergadering is de voorgestelde kieslijst finaal weggestemd.
De aanwezigen uitten vooral kritiek op de wijze waarop deze lijst tot stand is gekomen en de snoeiharde degradatie van drie zittende raadsleden Amrut Sijbolts, Wim Maat en Anna Riemersma naar onverkiesbare plaatsen.
Volgens de leden stonden te veel nieuwkomers op de lijst in de bovenste regionen en werd er een lijsttrekker voorgesteld, Robert Prummel, die niet onbetwist is.
De vergadering koos vervolgens Amrut Sijbolts tot lijsttrekker. De nummers 2 en 3 zijn resp. Hans Moerkerk en Wim Maat.
Anna Riemersma staat nu op de haar begeerde plek 7.
Via de telefoon vanochtend: 
Gefeliciteerd. "Ja, dank je wel."
Hoe voelt dat? "Ik heb een gevoel van rechtvaardigheid, drie hardwerkende mensen werden door de beoogde lijsttrekker weggesmeten, maar de democratie heeft z'n werk gedaan. Ik ben heel blij met hoe het gegaan is."
Ben je niet bang dat het geruzie van gisteravond de partij schade gaat berokkenen? "De schade werd vorige week aangericht door zo'n lijst te presenteren. Ik denk dat er nu weer vertrouwen is, we hebben een sterke lijst met ervaren mensen en met Amrut Sijbolts als betrouwbare leider."
Is de gang van zaken zoals het gisteravond ging  van tevoren bekokstoofd of ontstond het allemaal spontaan? "We hebben van tevoren wel overleg gehad en we hebben de statuten goed geraadpleegd en er gebruik van gemaakt. Wat gisteravond is gebeurd is een hele goeie zaak."
Update 14:34 uur. Prummel is geen fractievoorzitter van de Stadspartij meer. Riemersma heeft samen met Maat en Sijbolds het vertrouwen in hem opgezegd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd Anna. Let ook op nr. 2; ondernemer Hans Moerkerk.
Stevige oppositie tegen elitaire Forum heeft gewonnen!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met deze overwinning, mw. Riemersma!
Mw. Riemersma komt, als enige kandidaat voor de gemeenteraadverkiezingen in maart 2014, uit Beijum. Het lijkt me een verstandige keus om, als je Stadspartij wilt stemmen, als Beijumer voor mw. Riemersma kiest.