woensdag 4 december 2013

HIER KOMEN TWEE BLOEMBAKKEN

Bovenste kop is waarschijnlijk al weer achterhaald. Beter zou zijn: hier staan twee bloembakken.
Bovenstaande foto is gistermiddag gemaakt. De drie heren die zijn te zien waren aan het overleggen waar de twee geplande bakken zouden moeten komen te staan.
Rechts staat Jeffrey Lamain, het is de bedoeling dat hij vanuit zijn Biljart Café, waar u rechtsboven nog een luifel van ziet hangen, zorg gaat dragen voor het wateronderhoud van de planten die in de bak komen te zitten. De man in het fluoriderende pak maakte op het moment van fotograferen een gele stip op de stoep. Dáár komt een ronde bak en ongeveer anderhalf meter rechtsboven er van komt de ander. Beide bakken hebben een doorsnee van een meter.

Om nog even op de kop terug te komen, het was de bedoeling, aldus de man in de oranje jas, dat de bakken deze (woensdag)ochtend in alle vroegte zouden worden neergezet. Als het goed is zijn ze nu al te bewonderen. Een voorbijganger: "Is het nou wel handig om die bakken begin december neer te zetten? Kunnen ze dat niet beter in het voorjaar doen? Het gaat vriezen en oud en nieuw komt er aan, dit lijkt me geen goede zet."
Ja, het zal een beproeving zijn. Koning Winter kan de aanval inzetten, evenals de heer Vandaal. Eén ding is zeker, als de twee bloembakken er eind februari nog ongerept bijstaan, dan is het een gouden zet geweest. Dan horen ze er gewoon, ze hebben dan de ergste stormen overleefd.

Op de achtergrond ligt Plein Oost. In het verlengde van deze aan de Claremaheerd liggende stoep komt de kerstboom te staan. Het wordt gezellig in dit gedeelte van Beijum. Waar blijft de kerstverlichting aan de gevels (die hingen er voorgaande jaren half november reeds)?

1 opmerking:

Anoniem zei

Jammer van ons belastinggeld, Plan zoveel, pure geldverspilling!!!