zondag 22 december 2013

KOOPZONDAG WINKELCENTRUM BEIJUM

Op deze druilerige zondagmiddag hebben in navolging van de Lidl meer winkels de deuren geopend. De AH, de slager, de drankwinkel en de boekhandel proberen op deze laatste zondag voor kerst wat extra omzet te maken.
Zal het een trend zijn, of heeft het met kerst te maken? Twee weken geleden was de Primera ook al op zondagmiddag open. En ja, waarom ook niet. Het geeft gezelligheid en reuring rond ons aller winkelcentrum.
Zie de foto, omstreeks 14.15 uur gemaakt. Waar het normaal gesproken op zondagmiddag doods en kaal is, daar staan nu auto's en fietsen. Ook stond (staat?) er een gele bakfiets met geel dekkleed op de parkeerplaats. Altijd prettig om met dit miezerige weertype een flesje rode wijn bij de hand te hebben. En, net niet zichtbaar, maar er staan ook nog eens blikjes soep of knakworstjes in de bak. Kijk toch eens, de bestuurder heeft een gezellig sliertje bloemetjes om z'n 'voorruit' hangen.

Ieder z'n mening, maar voor ondergetekende mag het winkelcentrum vaker op zondagmiddag geopend zijn. Het is de laatste weken druk in de Lidl op de dag des heren. Oftewel, overige ondernemers, er valt op zondagmiddag wat te verdienen.
Beijumers die geen boodschap aan een koopzondagsmiddag hebben kunnen er altijd nog voor kiezen om richting het uitgestorven ecologische Groene Hart te gaan. Naar Plein Oost of naar recreatiepark Kardinge.

Geen opmerkingen: