zaterdag 21 december 2013

VIER MUZIEKFEESTEN TOEGESTAAN IN KARDINGE

Archieffoto dance-party Kardinge
Kardinge kende afgelopen jaar bij mijn weten twee muziekfestivals. Dance on the beach in juli en het Nazomer-festival in september. Vooral over het laatste festival was gedoe. Lees desgewenst de vele- meest bozige-reacties onder dit blogbericht. Teveel lawaai, vonden velen. Het is verbazingwekkend dat in de hele stad wordt gerept over het begrenzen van het aantal muziek- en dansfeesten, maar dat het aantal evenementen in Kardinge mag worden verdubbeld.
Waarschijnlijk is het geen verdubbeling en waren er reeds vier muziekfeesten per jaar toegestaan op Kardinge. Alleen werd die limiet niet gehaald, voor een beetje redelijk festivalweer moet je tussen mei en september zijn. In principe mag in 2014 in elke zomermaand, juni t/m september, een muziekfestival worden georganiseerd.
Groningen zet stevig het mes in de dansfeesten in de stad. Het aantal feesten wordt gehalveerd. Dat maakte burgemeester Ruud Vreeman donderdag bekend.
De afgelopen twee jaar leverden dansfeesten in vooral het Stadspark veel klachten op van omwonenden. "We hebben de kritiek goed gehoord en we hebben nagedacht over hoe we het in balans kunnen brengen", zegt Vreeman.
Met een maximum van twee per maand is er komend jaar in het Stadspark ruimte voor zes feesten, op Kardinge vier en in het Ebbingekwartier ook vier. Feesten mogen maximaal acht uur duren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mensen moeten eens ophouden met klagen. Laat de jeugd ook zijn lolletje hebben, en gun hun dat. Wat is nou 4x per jaar.