zondag 8 december 2013

TWEE INVALIDENPARKEERPLEKKEN OP OOST (een op West)

Op Plein Oost staan al geruime tijd twee invalidenparkeerplaatsen te verpieteren. Zie bovenste foto, afgelopen week genomen. Er wordt zelden of geen gebruik van gemaakt. Wat heeft een invalide er ook te zoeken?
Hoe anders is de situatie op de parkeerplaats voor Winkelcentrum West, zie linker foto, gistermiddag gemaakt. Welgeteld een invalidenparkeerplaats voor het hele winkelcentrum is beschikbaar. Terwijl ze daar toch extra nodig zijn. Op het verderop liggende Winkelplein West hebben invaliden helemaal geen mogelijkheid om hun autootje op een daarvoor bestemde plek neer te zetten.
De bedoeling van deze site is, om mensen met een beperking en een GPK (Gehandicapten Parkeer Kaart), eenvoudiger een parkeerplaats (AGP) te kunnen laten vinden.
Dit kan zijn in het centrum van een stad/dorp, buiten het centrum, bij een aangepaste vissteiger, pretpark, ect... waar een AGP is aangelegd. 
De locaties en aantallen zijn via particulieren, Internet, gemeente sites, bij navraag aan gemeenten en belangenverenigingen verzameld.
Deze zijn dus niet allemaal persoonlijk gecontroleerd en kunnen in op de kaart en een navigatiesysteem wel enige afwijking geven.

1 opmerking:

Anoniem zei

Joehoe. Ze waren vanmiddag bezet. Maar niet door gandicapten