vrijdag 20 december 2013

VOOR EEN FEESTELIJK OUD&NIEUW IN BEIJUM

Heleen Kuiper
Jerke Bosma

De jaarwisseling komt in sneltreinvaart aan gedenderd. Achter de schermen wordt druk gewerkt om de nog prille traditie van een rustig en vreedzaam oud en nieuw te Beijum voort te zetten. Rotzooi trappen is uit, we gaan feest vieren.
De 'crew' voor de komende Oud en Nieuw-organisatie bestaat uit een groep enthousiaste jongerenwerkers én jongeren. Een geslaagde jaarwisseling zonder participatie van jeugdigen wordt een moeilijke. Wist ook jongerenwerker Anno Jager, die de voorgaande edities met succes samenwerkte met een groep jongeren. Zijn gevleugelde woorden waren steevast: "Ik kan het niet alleen."
De mensen die op de foto's zijn te zien kunnen ook onmogelijk in hun eentje voor een gezellig feest zorgen. Daar hebben ze 'Beijum' voor nodig. De oproep is derhalve: 'Maak er met ons een feest van.'

Philippine Koopman van Lijn6 maakte afgelopen woensdagavond bovenstaande foto. De hele crew kon niet aanwezig zijn, en daarom stuurde jongerenwerker Martin Visser drie losse foto's van jongeren die zich mede in gaan spannen om een geslaagde jaarwisseling in de grootste wijk van de stad Groningen te bewerkstelligen. Visser benoemt eerst de drie die op individuele foto's staan en wat ze doen, en daarna de dames en heren die op de bovenste foto staan:
Heleen: Kuiper - zij heeft de flyer gemaakt
Jerke Bosma - hij is 1 van de DJ's die zal gaan draaien tijdens het Beijumtop100 feest op oudejaarsavond
Fabio Thijm - hij is een van de MC's / rappers die zal gaan optreden tijdens het Beijumtop100 feest.

Fabio Thijm

Grote foto van links naar rechts achterste rij:

Martin Visser - jongerenwerker van de MJD. Jennifer Kleve - stagiaire bij het jongerenwerk, heeft geholpen met het maken van de flyer. Patrick Gerring, heeft geholpen met het aanmaken van het evenement. Beijumtop100 op Facebook. Ook heeft hij geholpen met het tellen van de liedjes die door de mensen zijn doorgegeven. Roby Jetten - Stagiaire van het jongerenwerk, heeft geholpen met het aanmaken van het evenement Beijumtop100 op Facebook. Melanie Dilling - heeft geholpen met het verspreiden van de flyers. Kay Gerring - heeft geholpen met het verspreiden van de flyers. Michelle Grolleman - heeft geholpen met het verspreiden van de flyers.

Voorste rij gehurkt van links naar rechts:

Michiel Muthert- hij is 1 van de DJ's die zal gaan draaien tijdens het Beijumtop100 feest op oudejaarsavond. Silvester Koffie - hij is een van de MC's / rappers die zal gaan optreden tijdens het Beijumtop100 feest. Remco Eleveld - hij is 1 van de DJ's en zal zich voornamelijk bezig houden met de verlichting.

Beijumnieuws zal net als voorgaande jaren de jaarwisseling in Beijum intensief gaan volgen en beschrijven. De focus van het feest komt wederom op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum te liggen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk al dat enthousiasme !
Laten we er een feest van maken met zijn allen .
Ellende en rotzooi is er al genoeg op de wereld .