zaterdag 14 december 2013

HAARDLOOPER HUZENGOA KOMT UUT BEIJUM

HAARDLOPER HUZENGOA BIE DIJKMANSPORT

Vanavond wordt de laatste theatervoorstelling van Haardloper Huzengoa opgevoerd. Zie nog even dit bericht. De acteur die Huzengoa speelt, Erik Bulthuis, met dank aan Michel, zie reactie,werkt in Beijum op Basisschool de Heerdstee.

De mijnheer, die op de foto is te zien, spotte ik eergisteravond in  DijkmanSport (hij bemerkte het uiteraard niet). T'is ain Knoalster van geboarte. Uut Stadsknoal. Huzengoa heit de man. In ABN: Kees Huizenga. Een sportieve 55-plusser uit Beijum.

Zaterdagavond 14 december is in Martiniplaza in Groningen de laatste voorstelling van 'Haardloper Huzengoa'. Het toneelstuk van Waark, gebaseerd op de biografie 'Hardloper Huizenga' van Dagblad-journalist Job van Schaik, ging vorig jaar maart in première en is 45 keer opgevoerd in theaters en zaaltjes in Groningen en Drenthe. Erik Bulthuis speelt Luurt Huizenga, de legendarische hardloper uit Wehe die in 1915 een wereldrecord liep op de marathon. De voorstelling begint om 20.30 uur (entree 15 euro plus twee euro servicekosten). www.dvhn.nl

1 opmerking:

michel zei

Erik Bulthuis, niet Bultstra.