dinsdag 10 december 2013

ROBERT PRUMMEL LEIDER AF BIJ STADSPARTIJ

Vanavond werd een ledenvergadering van de Stadspartij gehouden. Voor Beijumse Anna Riemersma beloofde het een spannende avond te worden.
Zie nog eens dit blogbericht dat vorige week werd gepubliceerd. Het afgelopen uur is via Twitter te volgen dat er veel rumoer gaande is binnen de partij. Er ging een gerucht dat Anna Riemersma uit de partij zou zijn gezet (ondergetekende kreeg daar mails over). Dat blijkt niet waar te zijn. Wat wel verrassend is: de leider is opgestapt.
De nieuwe man binnen de Stadspartij “: Van plaats 15 naar plaats 1. Zo kan het ook....

Update 23.35 uur:
Fractievoorzitter Robert Prummel van de Stadspartij in Groningen is dinsdagavond tijdens een ledenvergadering weggestemd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.  De aanwezige leden hebben raadslid Amrut Sijbolts aangewezen als de nieuwe lijsttrekker. In de conceptkandidatenlijst had Prummel Sijbolts op een onverkiesbare plaats gezet. In de vergadering zou deze lijst worden vastgesteld. Hoe de kandidatenlijst er nu verder uit gaat zien is nog onbekend. De vergadering loopt nog. Deze vindt achter gesloten deuren plaats. http://www.rtvnoord.nl

Update 23:45 uur: ANNA RIEMERSMA NAAR PLEK ZEVEN OP DE KIESLIJST
Wat zal ze tevreden zijn. Vorige week stak Anna Riemersma haar ergernis en woede om haar degradatie naar een onverkiesbare 20e plek niet onder stoelen of banken. Zie nogmaals bovenstaande link. Het tij is gekeerd binnen de Stadspartij. Riemersma wilde plek zeven en ze krijgt plek zeven. Ondergetekende kan de Beijumse in alle hectiek nu niet te pakken krijgen. In principe volgt morgen een reactie van haar kant.

6 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://twitter.com/remyvanmannekes/

Een uitstekende verslaggever van RTV Noord.

Wat een wervelende ontknoping/onthoofding!

Kees Huizenga zei

Zie tevens deze links:

http://www.dichtbij.nl/groningen/politiek/artikel/3257186/stadspartij-wil-geen-pottenkijkers-bij-vergadering-over-lijst.aspx

http://www.dichtbij.nl/groningen/politiek/artikel/3257907/sensationeel-afdankertje-amrut-neemt-stadspartij-over.aspx

http://www.dichtbij.nl/groningen/politiek/artikel/3258208/woedende-lijstduwer-jij-ruineert-de-stadspartij.aspx

Anoniem zei

Ging het nu om de poppetjes of om het collegerijp maken van de Stadspartij. Kortom, gaat lokale partij nu wel of niet akkoord met geldverslindend en wijken leeg-etend Forum bij de Grote Markt, om in het in maart a.s. te vormen nieuw college van B&W (de wethouders en college-programma) te komen?
Dat de Beijumse mevrouw Riemersma na een carriere in de Raad voor de SP, na een onderbreking, nu al weer acht jaar voor Stadspartij op een Raadszetel zit bergt het risico van pluchevastheid in zich. Het gaat erom of zij mogelijk iets anders dan Prummel, wel of geen compromis over verantwoordelijkheid voor cultuur-paleis Het Forum, wil. En daarmee de sluiting van de Beijumer bibliotheek-vestiging, en eigenlijk heel Plein Beijum-Oost, voor haar verantwoordelijkheid neemt.
Opmerkelijk is dat de val van Beijumer PvdA Raadsfractievoorzitter Arjan de Rooij een jaar geleden in Beijum blogs minder vuur trok dan het gedoe bij Stadspartij nu.

Anoniem zei

de links van dhr. huizinga zijn vast heel nuttig.
het is alleen zo omslachtig om alles eerst in te moeten typen, wat ik dus niet doe.
waarom geen link(en) die alleen maar aangeklikt te hoeven worden?

gr. therèse

Kees Huizenga zei

@ Therèse:

Je kunt de links kopiëren. Eerst de tekst selecteren door de cursor op de eerste letter te zetten. Dan werken met Shift (ingedrukt houden) en de rechterpijltjestoets. Bij lange links ook de pijltjestoets naar onderen.

De linkermuisknop kun je eveneens gebruiken (als je rechts bent). Of werken de toetsen Ctrl C (de geselecteerde tekst kopiëren) en daarna Ctrl V (plakken). Plakken in de internetadresbalk. Nadat je deze balk met de linkermuisknop leeg hebt gemaakt.

Of intypen: http://www.dichtbij.nl/groningen en klikken op politiek.

Tot je dienst.

Anoniem zei

dank je wel voor de uitleg. ik zal er een privé studie van (moeten) maken, aangezien ik al blij ben te kunnen wat ik kan op de pc. :-)

mvg, therèse