woensdag 4 december 2013

RUILMARKT EN 'IK BEN ER OOK'

Gisteravond organiseerde de werkgroep 'Ik ben er ook' samen met STIP een ruilbeurs voor alle Beijumers in de Kleihorn. Het was koud buiten en binnen in het buurthuis was het behaaglijk warm. Ondergetekende kon alleen aan het begin van de avond (18 uur) even langskomen om sfeer te proeven en om foto's te maken. Bij binnenkomst liep hij het vijftal tegen het lijf dat op de bovenste foto is te bewonderen. Er staan voor zover bekend vijf verschillende nationaliteiten naast elkaar. Hun specialiteit van de avond was lekker eten maken en aan de bezoekers aanbieden. De drie goed gemutste dames die op de linker foto zijn te zien stonden achter een kraampje: "Wij zijn van de Keerkring." De beide heren rechts stonden niet maar zaten. "We wonen in de beschermde woonvorm van Lentis aan de Onnemaheerd en we zijn hier omdat we bepaalde dingen willen ruilen." De lekkerste borden met eten werden opgeschept en de verwarming stond aan. In de dure maand december konden Beijumers zich hier gratis tegoed aan doen en met gesloten beurzen werden attributen van eigenaar verwisseld. 

Er waren ook een opbouwwerkster en iemand van de gemeente Groningen aanwezig. Het was dan wel gezellig, er werd lekker gegeten en er waren mooie ruilhandeltjes, het Grote Doel van de avond werd niet uit het oog verloren: het samenbrengen en het verbinden van verschillende groeperingen en individuen in Beijum.
(Of het druk is geweest is me niet bekend, kan dat worden gemaild? In elk geval nam wethouder Visser 's avonds de moeite om op bezoek te komen)

Geen opmerkingen: