maandag 9 december 2013

MAANDAGOCHTEND (181)


Het is koud buiten. De donkere dagen tussen Sinterklaas en kerst zijn aangebroken. Wat is er lekkerder dan je op deze drie na laatste maandagochtend van 2013 nog even om te draaien? Direct maar een warm bad induiken? Of toch maar met een liter hete koffie achter voor of op de computer gaan zitten?
Een zelf opgelegde beloningssysteem kan het goed doen. Bovenstaande mag allemaal wel, van omdraaien, tot bad en koffie, maar je gaat eerst maar even een rondje voor 'Maandagochtend' fietsen. Wat kan een mens toch hardvochtig en streng voor zichzelf zijn.
Zie de bovenste foto, gemaakt aan de Bentismaheerd, tegen het Groene Hart van de wijk aan. Nee, niemand doet hier tegen half negen 's ochtends aan zelfkastijding. Maar als je er een beetje ruim bij stil staat, moet je concluderen dat de kooi een vorm van Buitenfitness is. Ontsierd dit het Groene Hart van de wijk, zoals tegenstanders van Buitenfitness het willen doen geloven? Het zal, je kunt van alles bedenken om je zin te krijgen, maar brrrrr, wat koud, binnen fitnessen lijkt me beter en aangenamer.

Wat er ook koud uit ziet is de biobak die in de sloot langs de Beijumerweg ligt. De groene verschoppeling is er hoogte van de Grevingaheerd kopje onder geraakt. Zie foto links. Niemand die zich er om bekommerd. Je word er niet vrolijk van. Toch maar weer op weg naar huis gegaan, de koffie staat heet en het bad is gevuld. Zin in warmte en behaaglijkheid. Nieuwsgierigheid dreef de blogger nog even langs Plein Oost. Hier wordt het bezorgbrommertjes lastig gemaakt om rond te scheuren. Zie foto, dat wordt slalommen de komende tijd. Arme planten, ze moeten voor sfeer, gezelligheid en warmte zorgen in de onoverdekte huiskamer van Beijum Oost. Er bestaat een Partij voor de Dieren, maar waarom geen Partij voor de Planten?

Het blogbericht is geschreven en de beloning lonkt. Een warm bad, koffie en een een uurtje bijslapen. Een warme en behaaglijke week toegewenst.

Geen opmerkingen: