woensdag 11 december 2013

ONDERTUSSEN BIJ 'T KRUIDENVROUWTJE VAN BEIJUM


We beleven roerige tijden. Veel mensen zijn of worden werkloos en zitten knijp met geld. Af en toe vraag je je af: komt het allemaal wel goed? Gelukkig hebben we een zeer wijs kruidenvrouwtje in ons midden. 
Saskia Nieboer liet een paar dagen geleden haar optimistische licht op de huidige economische crisis schijnen. "Geld wordt minder belangrijk en we moeten meer ruilen en diensten uitwisselen." Zie de rechter foto, er zijn beschermengelen te koop in haar zaak De Groene Zon. Ondergetekende hoefde geen te kopen, aldus de wijze kruidenvrouw: "Je hebt al een engelbeschermer op je schouder zitten."
Ze verkoopt ook allerhande opbeurende theesoorten. Zie de bovenste foto. Vrouwenthee, overgangsthee, feestthee, zomerbriesthee, hier en nu-thee. Daarboven staat een rij met potjes waar geneeskrachtige kruiden in zitten. Nee, daar heeft ze geen gedonder meer over, de Keuringsdienst van Waren laat ons aller kruidenvrouwtje met rust. En dat is ze aan te raden ook. Van wijze mensen blijf je af . Zie de video.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ruilen en goederen uitwisselen....dekeerkring-Groningen biedt een mooi platform om de crisis goed, sociaal en actief door te komen. In januari weer letscafe in de Wiershoeck!