zaterdag 7 december 2013

HET ECOLOGISCHE GROENE HART OPKNAPPEN


Er wordt hard gewerkt aan het verder verfraaien van het Groene Hart van Beijum. Tenminste, verfraaien, daar zullen de meningen over verdeeld zijn. De een vind het pure geldverspilling dat het park ecologisch gemaakt moest worden, een ander zal het weer geweldig vinden wat er allemaal is veranderd. De mensen die op de foto's zijn te zien hebben daar geen boodschap aan, ze doen het werk waar ze voor in zijn gehuurd. Op de bovenste foto is te zien dat werknemers van een hoveniersbedrijf plantjes langs de kant van de groenstrook door Beijum aan het poten waren. Foto's zijn onlangs gemaakt, op de achtergrond is een gedeelte van de Bentismaheerd zichtbaar. Op de linker foto is dezelfde situatie vanaf een ander perspectief zichtbaar. Op de rechter foto ziet u twee heren van een ander bedrijf met de brugleuningen van een doorgaand pad dat over een sloot loopt bezig. Linksachter ging de spuitbus langs de leuningen, op zoek naar oneffenheden die bijgewerkt moesten worden. Rechtsvoor was iemand bezig om met cement gaten te vullen.
Want het moet er allemaal mooi uit komen te zien. Het Groene Hart van de wijk moet een pareltje worden, een plek waar mensen graag vertoeven. Of de groenstrook door de wijk intensief door Beijumers als recreatiepark zal worden gebruikt is de vraag. Ondergetekende zag er zelden zoveel mensen bij elkaar als op de foto zijn te zien.

Zoals altijd zullen de meningen verdeeld zijn. De een wil graag eenzame wandelingen in het park kunnen maken zonder een mens tegen te komen. Een ander wil er graag wat meer reuring en bijvoorbeeld zoiets als Buitenfitness.
Half-half kan natuurlijk ook, het Groene Hart van Beijum is groot genoeg om een lapje grond aan de enthousiastelingen van Buitenfitness te gunnen.
Op de nog lopende poll op Lijn6 is bijna zeventig keer gestemd en het overgrote deel van de stemmers wil ruimte om te kunnen sporten in het park.
Ondergetekende is niet speciaal voor en niet tegen. Maar is geneigd om te denken: er is zoveel geld in het opleuken van het park gestoken, gun de enthousiaste buitensporters er ook een plekje. 
Want als je een park opleukt wil je toch ook dat er publiek op het resultaat af komt?

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja gun de sportende mensen hun plekje in de Long!