maandag 9 december 2013

BEIJUM TOP 100, TOP OF THE FLOPS

Het zijn van die goed bedoelde initiatieven. Ze moeten voor saamhorigheid, opbouw en binding in de wijk zorgen. Maar het werkt niet. Te wishfull thinking.
In februari 2011 werd in de Boerderijum een NLA-avond georganiseerd en om de besteding van het gemeenschapsgeld een' sociaal gehalte' mee te geven werd een 'Twitterfontein' gehouden. Belangstellende Beijumers konden via Twitter ideeën inbrengen. Zie desgewenst nog even dit blogbericht met deze video. De avond flopte aan alle kanten. Een fontein klatert normaal gesproken dat het een lieve lust is maar de Beijumer Twitterfontein zat op de bewuste avond in 2011 helemaal verstopt. Het kon de wijkbewoners niet boeien.

Nu, bijna eind 2013, hebben we weer een gevalletje van 'leuk bedacht maar het werkt niet.' Het feest rond de jaarwisseling in Beijum komt naderbij, en laten we hopen dat het dit jaar weer z'n constructieve vruchten af gaat werken. Liever een feest dan dat de boel kort en klein wordt gemept, onlusten, rellen, etc.

Om het extra 'leuk' te maken hebben de organisatoren bedacht dat het dit keer goed zou zijn om tijdens Oud en Nieuw een Top 100 van Beijum ten gehore te brengen. Afgelopen zaterdag stond de hele dag een ton in de promenade van Winkelcentrum Beijum waarin Beijumers hun voorkeur-songs in konden deponeren. Tegen 17.00 uur keek ondergetekende er even in om te kijken hoeveel ingevulde biljetten (liggen op de ton, zie foto) er reeds waren ingevuld en ingeworpen. Het verbaasde niks: niet-een...

Laat Sandy optreden. Organiseer een vuurwerkshow en regel een beheersbaar vreugdevuur. Laat het een spetterend feest worden zonder calamiteiten. Schenk desnoods bier in plastiek bekers. Maar laat die flauwekul over een Beijum Top 100 beter achterwege.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waarom altijd zo negatief de jeugd Komt echt wel met nummers en het wordt weer een knalfeest