zondag 22 december 2013

HET WAS DE LANGSTE NACHT VAN HET JAAR

Hoe staan de planten en de kerstboom rond Plein Oost erbij? Nieuwsgierigheid dreef de blogger afgelopen avond tegen het middernachtelijk uur richting het Café Biljart.
Het moet gezegd, het groen, de boom en de planten, staan er nog steeds onberispelijk bij. Het oogde rustig en vreedzaam rond de Claremaheerd en Plein Oost. Zie foto, er werd niet gehangen voor de kroeg, iets wat toch redelijk vaak gebeurd, en de temperaturen lagen niet eens zo laag.

Na het maken van de foto, waarbij een flitser werd gebruikt, stoof een corpulent Caribisch heerschap uit een auto. Agressief: "Laat mij die foto zien man." Mijnheer, ik wil je de foto wel laten zien, maar kun je dat wat vriendelijker en minder opgefokt vragen? Of heb je soms een slecht geweten?
Binnen was het gezellig, er werd gedronken, gedart en gekletst. Altijd leuk om even een gevoelsthermometer tussen de billen van uitgaand Beijum te drukken. Wat is de stand van zaken? Hoe wordt er over de (Beijumer)politiek gesproken? "Wat denk je, wordt het een rustig oud en nieuw voor Beijum?" De vraag werd een paar keer opgeworpen alsof een blogger een helderziende is.

Binnenkort een bericht over twee Beijumer ondernemers die ondergetekende in de kroeg sprak, de beiden hebben een een smakelijk alcoholistische dropdrank in de markt gezet.
Terug naar huis lopend hoorde de blogger in de verte een paar beste vuurwerkbommen door het universum knallen. Het ging hard, zo te horen kwam het vanuit Lewenborg. De wind waaide zacht en de golven rimpelden ritmisch over het water van de Zuidwending. Officieel was het de langste nacht van het jaar.

Geen opmerkingen: