donderdag 26 december 2013

ERG DONKER AAN DE ISEBRANDTSHEERD

De straatverlichting in en rond de Isebrandtsheerd is voor de zoveelste avond achter elkaar uit. Het geeft de heerd een onveilige uitstraling.
Er kwamen klachten binnen van bewoners, waarom moet het nou juist met kerst zo donker zijn? Vanavond keerde ondergetekende via Beijum-Zuid terug in de wijk. Voorbij de bocht Fossema-Isebrandtsheerd was het opeens pikkedonker. De blogger zette z'n auto bij de bushalte neer om via de koplampen een foto te kunnen maken. Zie boven. Hij deed het licht van de auto een seconde uit en het was werkelijk aardedonker. De hele Isebrandtsheerd en een deel van de wijkring zat (zit) zonder licht. Het zat lekker behaaglijk in de auto. Met dank aan de koplampen. Maar om in je eentje in het donker door de heerd te moeten lopen, is verre van prettig.

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Aan de Isebrandtsheerd-westzijde is geen openbare verlichting. Ik weet niet hoe het aan de Isebrandtsheerd-oostzijde is. Gelukkig branden wel de portiekverlichtingen van het vastgoed van woningcorporatie De Huismeesters. Ik raad iedereen aan de Kerstverlichting bij de buitenramen (indien mogelijk) te laten branden. Bij voorbaat mijn oprechte dank.

De wijkring bij de Isebrandtsheerd is in het duister gehuld.

Op de Menkemaheerd is eveneens geen openbare straatverlichting.

Op de Sibrandaheerd en de Fossemaheerd geven de lantaarnpalen licht.

Waarschijnlijk is er wederom een zekering defect geraakt.

Morgen neem ik contact op met De Huismeesters (365 71 71) en met de meldkamer van de regiopolitie (0900 - 88 44).

Zie verder mijn reactie van vanavond bij het bericht van 24 december 2013 (over AH Meins). Ik herhaal deze reactie.

"Ik heb vanmorgen gebeld naar de dienst Stadsbeheer.
Telefoon: 367 89 10
Niemand is daar aanwezig. Ook niet voor storingen in het publieke domein. Terwijl ik geleerd heb dat de overheid nimmer mag slapen!

Ik werd verwezen naar bepaalde telefoonnummers, maar niet naar een meldcentrale van het particulier bedrijf Imtech Building Services aan de Jeverweg 18, dat altijd de buitenverlichting repareert (in opdracht van Stadsbeheer). Dit bedrijf is gesloten tot 6 januari 2014 (bel maar naar 850 55 00). Zie de KPN-gids.

Vervolgens heb ik vanavond gebeld met het noodnummer 088 - 888 00 00. Imtech kan alleen iets doen als de gemeente Groningen (lees Stadsbeheer) daartoe opdracht heeft gegeven. De cirkel is rond!

Morgenvroeg bel ik weer naar Stadsbeheer (367 89 10). Uiteraard mag ik morgen weer bellen naar het noodnummer van Imtech.

Van mijn melding over de Isebrandtsheerd is een notitie gemaakt. Ik ga nu kijken of op de Fossemaheerd de buitenverlichting wel functioneert."

Anoniem zei

Waarde meneer Kees,

U woont OP de isebrandstheerd?
Ik pretendeer, er ÍN te wonen.
Zoals ik ook, tot tegenstelling van veel anderen niet OP maar IN mijn bed lig.

Maar dit even terzijde.

Buiten het feit dat de lantaarn's al een aantal avonden in het donker gehuld blijven, valt het me op(ja op en niet in, lol) dat er tenminste hier in mijn directe omgeving, minder kerstverlichtingen waar te nemen zijn dan in voorgaande jaren.

U stelt voor meer te verlichten naar buiten toe zolang de storing duurt?
Daarmee zal ik u toch teleur moeten stellen, zolang er geen tegemoetkoming uwerzijds tegenover staat richting mij :-).
Het is namelijk nog steeds míjn elektra meter die overuren zou maken en niet die van u, toch?

gr. therèse

Anoniem zei

Vanmorgen om 7.20 uur een auto met oranje zwaailichten voor de deur........zou de straatverlichting gerepareerd worden? Ik kon niet lezen welk bedrijf het was maar er was iemand bezig bij de kast!
7.30 uur de auto is vertrokken, helaas deed de straatverlichting het nog niet! Ben benieuwd vanavond!

Kerstavond werd de verlichting om 23 uur ' s avonds gemaakt, helaas was dat ook maar voor 1 nacht!

Kees Huizenga zei

De gemeente Groningen zit op slot. Totaal.

Imtech Infra heb ik ingesproken op 033 – 45 41 777.

Woningcorporatie De Huismeesters is onbereikbaar.

De Politiemeldkamer van 0900 – 88 44 heeft mijn signaal om ± 10:30 uur ontvangen. Ik weet niet of terugkoppeling plaats gaat vinden.

Vanwege de ernst van de zaak (publieke en private onveiligheid) heb ik gebeld met de redactie van OOG TV / OOG Radio. Dit medium heeft een lijstje van belangrijke telefoonnummers. De boodschap is overgekomen. Misschien volgt een bericht op de website van OOG. Zie: http://www.oogtv.nl/

Stadsbeheer Noorddijk in de persoon van Peter Homan en de Stadsdeelcoördinator van Noorddijk, de heer Ruud van Erp, zal ik een e-mail sturen.
Ook de burgemeester van Groningen (burgemeester@groningen.nl) en wethouder Jan Seton van onder meer Stadsbeheer krijgen een e-mail. Het Beijumer raadslid Anna Riemersma eveneens.

Moeten we tot en met 6 januari 2014 in het donker blijven?

Anoniem zei

156 maakt samen 12. Ik heb iets met cijfers.
nee, hoofdrekenen heb ik nooit goed gekund.

licht...er is weer licht.
als dát niet mooi is...

niks...tot en met 6 januari 2014 in het donker blijven.

joepieee de...póepieeee

gr. therèse ;-)