zaterdag 28 december 2013

HET KNALT EN ER IS SIERVUURWERK

Tien minuten geleden spoten een paar vuurwerkpijlen vanuit de Wibenaheerd de lucht in. Jammer, ze zien er spectaculairder uit als het donker is. Maar goed, je koopt vuurwerk en je probeert wat.
Dat dachten de jongens die een half uur geleden op het bruggetje langs het fietspad naar het Boterdiep stonden te experimenteren waarschijnlijk ook. Drie jonge hoofdjes zaten op de knieën met de neuzen en ogen op ongeveer tien centimeter van op de brug liggend vuurwerk gebogen. Als dat maar goed gaat. Dat ging het gelukkig, het siste en het spoot wel, dusdanig dat er rookontwikkeling ontstond.
Vuurwerk in de handen van jonge kinderen, het blijft een risicovolle combinatie. Tijdens het afronden van dit blogbericht knalt het op een honderdtal meters afstand. Het vuurwerk is in de verkoop. Waarschijnlijk is vandaag reeds het nodige ingekocht door hoofdzakelijk jeugdigen. En dat zullen we weten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Vreselijk wat een herrie hier Bentisma

Menkemaheerd zei

Verdorie wat knalt het kunnn die verkoopdagen niet later?

An zei

Ach mensen, wat geeft dat nou? Het is één keer per jaar. Toen wij jong waren (zegt de oude dame...) vonden wij het ook hartstikke leuk om rond deze tijd vuurwerk af te steken, vooral knallers: hoe harder hoe beter! Gun ze deze pret en bedenk: over een week is het weer klaar en praten deze jongeren nog het hele jaar over: 'weet je nog..?' En daar hebben wij dan helemaal geen last meer van.

Anoniem zei

bentisma en menkema, wees toch een beetje toleranter.
mijn hondje is er bang voor maar ach, gewoon even tussendoor een poepje en plasje laten doen.
so what.
het duurt maar een paar dagen...

gr. therèse