vrijdag 27 december 2013

GEEN PINAUTOMAAT MEER VOOR BEIJUM OOST


Met het verdwijnen van de videotheek en postagentschap aan de Claremaheerd is Beijum nog een voorziening kwijtgeraakt. De pinautomaat is verdwenen. Om flappen te kunnen tappen moeten mensen uit het oostelijk deel van de wijk naar het een kilometer verderop liggende Winkelcentrum Beijum. 
De foto is omstreeks half twaalf vanochtend genomen. Ondergetekende wilde geld pinnen om een boodschap op Plein Oost te kunnen doen, maar het zit nog niet in 'zijn systeem' dat deze mogelijk op oost niet meer bestaat. Zie nogmaals
de bovenste foto, wat een enorm pand staat al weer drie maanden leeg. De vele fietsenrekken herinneren aan betere tijden. Waar nu de witte planken hangen, achter de prullenbak rechts, hing tot voor kort de pinautomaat. Het cynische, of het ironische, het ligt er maar aan hoe je het wil bekijken, is dat op west binnen een straal van honderd meter drie pinautomaten staan. Herstel, twee, de plofkraak-automaat tussen de Lidl en de kapper is nog niet hersteld ( en de berichten zijn dat die ook niet terug komt).
Rondom de Claremaheerd wonen de nodige oudere Beijumers in respectievelijk de Amkemaflat en het Munsterhoes. Die kunnen niet even meer te voet een geldbedragje pinnen.

Het gure weer bezorgde de Claremaheerd en het 75 meter verderop liggende Plein Oost een desolate uitstraling. De enige levendigheid op het plein werd veroorzaakt door een man die er aan het werk was. Zie foto rechts. "Ik ben de verwarmingen aan het schoonmaken." Natuurlijk, dat er geen pinautomaat meer op oost staat is tot daar aan toe. Maar de kachel of de verwarming moet het wel doen met dit weertype.


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Bijpinnen kan gelukkig nog in de ALDI.
De bibliotheek gaat op zaterdagen nu ook nog dicht; de dooie boel op Winkelcentrum Beijum Oost gaat dus voort. En Innersdijk, komt dat ooit nog terug?

Jan Bakker zei

Nu is het waarschijnlijk wachten wanneer ALDI vertrekt van de Claremaheerd. Een winkelcentrum kun je het immers niet meer noemen.

Anoniem zei

Laten we eens wat positiever worden over Oost !
Welke ondernemer zal zich hier nog willen vestigen na alle negatieve berichtgeving ?
Het plein heeft duidelijk potentie en mensen met positieve gedachten en ondernemers lust kunnen er een prachtig plein van maken .
Het is maar net hoe je het bekijkt .
Je kunt er heerlijke friet kopen ,mooie boeken lenen en nu wacht Beijum nog op de rest ....

Anoniem zei

potentie heeft het maar als ook de nieuwe ondernemers door voortdurende overlast en het gebrek aan ingrijpen door instanties weggetreiterd worden dan zal het nooit wat worden.

Anoniem zei

Potentie heeft het misschien wel maar door overlast en vooral ook het gebrek aan ingrijpen instanties zal dit nooit gebruikt kunnen worden. Ook is er te weinig te halen en heeft het 'winkelcentrum geen echt uitnodigende uitstraling.

Giuliano zei

Een leuke avondwinkel met een kruidvat ernaast?
Een kleine weekmarkt?
Ijsbaan maken?
Ideetjes genoeg hier.