maandag 23 december 2013

MAG IK U FIJNE FEESTDAGEN TOEWENSEN?

De krantenbezorgers trekken deze dagen weer langs de bezorghuizen: 'Mag ik u prettige kerstdagen en een een gelukkig 2014 toewensen?"

Jawel hoor. Daar is niks op tegen. Des te meer positiviteit, des te beter. Wat is het leven zonder liefde, aandacht en vriendelijkheid? En waarom dat niet accepteren van een anonieme krantenbezorger? Nogmaals, niks op tegen. Maar ja, ze kijken je tijdens het overhandigen van de wenskaart zo verwachtingsvol aan. Bijna begerig, en zeker ook zeer oplettend: gaat hij met z'n hand naar de broekzak waar hopelijk een portemonnee in zit? De jaarlijkse beste wensen-groet van de krantenbezorgers (vier te huize Beijumnieuws) doet denken aan de accordeonspeler bij Winkelcentrum Beijum die goedemiddag zegt. Goedemiddag interesseert de muzikant in feite geen snars, het welbevinden van de passant zal hem worst zijn, de 'vriendelijkheid' moet worden vertaald in de vraag: 'hebt u wat geld voor mij?'

We beleven de economische tijden. Vier krantenbezorgers schuift dit jaar twaalf euro. Drie euro de man. In voorgaande jaren was dat vier keer vijf is twintig euro. Want, hulde voor de mensen die voor dag en dauw al fietsend door de kou van deur tot deur gaan!
Maar net als in voorgaande jaren wringt het een beetje. Nee, de blogger gaat niet voor dag en dauw op pad, behalve voor de serie 'maandagochtend', maar hij bezorgt wel het nieuws voor Beijum aan huis. Of aan de wandelende smartphone.
En dus één keer per jaar, en zie ook de foto:
 Ik wens u 
prettige feestdagen
 en een 
geweldig 2014.

 Uw bezorger 

Beijumnieuws.
Het rekeningnummer staat boven in de oranje balk. En als u liever wil dat deze bezorger even een kaartje komt brengen....Beijumnieuws@online.nl.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je vertelt de abonnee gewoon dat de opbrengst gaat naar Afrika. Tegen de racekak zogenaamd.

(rené)

Anoniem zei

Ik wens de krant verkoper altijd "vriendelijk goedenmiddag" terug.
hetzelfde geldt voor iedere andere kranten verkoper/blogger :-).
ben tenslotte goed opgevoed door mijn moeder.
mijn knip?
dié blijft op het vaste plekje!

fijne dagen Johan, samen met je naasten :-).

GR. Therèse

Anoniem zei

Kan het nóg heiliger?
Op dit moment is er weer eens een storing in het straatlampenlicht hier.
jezus is geboren in een donkere stal?
stond die stal misschien in de isebrandtsheerd?
ja, waarschijnlijk!