dinsdag 24 december 2013

DRUKKE KERSTSFEER WINKELCENTRUM BEIJUM

(Zie ook het vorige blogbericht) Via de wijkring naar kruispunt Beijum Zuid en vervolgens naar de Beneluxweg rijden ging vanmiddag met het nodige oponthoud gepaard. Zie de foto's links en rechts.
De blogger moest in z'n via AutobedrijfVisser verkregen bolide maar liefst vijf minuten wachten voordat hij de bocht bij Winkelcentrum Beijum kon nemen. Waarom de buschauffeur niet even een paar minuten voorgesorteerd kon wachten in plaats van de hele wijkring te blokkeren, is de vraag. Hij schoot er in elk geval niks mee op en was alleen andere weggebruikers tot last. Gelukkig hoefde er geen ambulance of brandweer langs...

Na terugkomst van kerstboodschappen doen in de stad moest ondergetekende nog even wat bij de AH halen. De 'file' was tegen half vijf reeds lang en breed opgelost, een parkeerplaats vinden was nog wel even gedoe.
De boodschappen rekende ondergetekende af bij de charmante kerstvrouw die op bovenstaande foto is te zien.

Een rustige kerstnacht toegewenst.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was weer raak in de isebrandtsheerd, gisteravond de 24ste.
Pik en pik donker was het weer eens om me heen.
Niet 1 lantaarn brandde in mijn naaste omgeving.
Rustig en vreed(t) zaam is het altijd hier maar nu dus ook in de heilige nacht.
Na +/- 2 uur werd het weer licht.
Ik denk voor veel christenen symbolische gebeurtenis?

gr. Therèse

Anoniem zei

en alwéér is het donker, pikkedonker wel te verstaan.
hier in de isebrandtsheerd en waarschijnlijk ook in andere heerden?

Anoniem zei

...en nog steeds is het pikkedonker in de isebrandtsheer...

Kees Huizenga zei

Ik heb vanmorgen gebeld naar de dienst Stadsbeheer.
Telefoon: 367 89 10
Niemand is daar aanwezig. Ook niet voor storingen in het publieke domein. Terwijl ik geleerd heb dat de overheid nimmer mag slapen!

Ik werd verwezen naar bepaalde telefoonnummers, maar niet naar een meldcentrale van het particulier bedrijf Imtech Building Services aan de Jeverweg 18, dat altijd de buitenverlichting repareert (in opdracht van Stadsbeheer). Dit bedrijf is gesloten tot 6 januari 2014 (bel maar naar 850 55 00). Zie de KPN-gids.

Vervolgens heb ik vanavond gebeld met het noodnummer 088 - 888 00 00. Imtech kan alleen iets doen als de gemeente Groningen (lees Stadsbeheer) daartoe opdracht heeft gegeven. De cirkel is rond!

Morgenvroeg bel ik weer naar Stadsbeheer (367 89 10). Uiteraard mag ik morgen weer bellen naar het noodnummer van Imtech.

Van mijn melding over de Isebrandtsheerd is een notitie gemaakt. Ik ga nu kijken of op de Fossemaheerd de buitenverlichting wel functioneert.

Anoniem zei

Dank voor de moeite die je je getroost, beste Kees.

gr. Therèse