vrijdag 4 maart 2011

LEZERES WAARSCHUWT VOOR BEDELAAR

Deze mail kwam tegen zeven uur vanavond binnen:
Ik werd aan het begin van de avond aangesproken door een man in een blauwe scootmobiel, hij vertelde mij dat hij een beenamputatie heeft gehad en veel fantoompijn heeft.
Hij vertelde dat hij hiervoor medicijnen krijgt en net bij de apotheek was geweest. Daar, vertelde hij, moest hij twee euro voor de medicijnen bijbetalen. En omdat hij dat geld niet had vroeg hij mij om die twee euro.
Het is een trieste zaak maar bij de wijkagenten en bij meerdere mensen is inmiddels bekend dat deze man de mensen oplicht.

Ik dacht ik mail jou, hoe meer bewoners van Beijum weten dat dit niet klopt, hoe sneller dit stopt.
Zelf voelde ik me er erg vervelend bij, het was dat ik wist dat de apotheek dicht was, ik wil met dit verhaal andere mensen waarschuwen, geef geen geld aan deze man met zijn zielige verhalen.
Hebben meer Beijumers hier last van gehad? Beijumnieuws@online.nl

17 opmerkingen:

Daniela zei

Ja, ik heb hier ook last van gehad.
Dat is nu ongeveer een jaar geleden. Ook kwam die man bij mij met het zelfde verhaal. In één week vroeg hij mij 5 keer hetzelfde.
De eerste keer vond ik het echt heel erg, maar had geen geld op zak, anders had ik het hem gegeven. De tweede keer vond ik het al vreemd en de derde keer geloofde ik er helemaal geen snars meer van. Heel erg dat zo iemand misbruik maakt van zoiets.

Ingrid Morrison zei

Ja ik heb al weer een paar maanden geleden deze man getroffen. Zijn verhaal was zo extreem, dat het niet meer te geloven viel. Ik heb toen ook geweigerd om hem geld te geven. Maar zoiets voelt inderdaad niet lekker.

Wobke zei

Ja, ik ben hem een poos geleden tegengekomen vlak over de brug, op de Korreweg.

Anoniem zei

Ik kom die man ook regelmatig tegen, diverse keren 'nee' gezegd.

Blij om te lezen dat m'n gevoel klopt en dat het idd. een oplichter is.

(René)

Liesbeth zei

Ook wij zijn meerdere malen door deze meneer aangesproken.En toen ik weigerde kwam hij gewoon achter ons aan.
Als hij bekend is bij de politie waarom doen die dan niets.
Want hoe dan ook bedelen mag niet!

Anoniem zei

Ja Klopt, ik kwam deze man in het winkelcentrum tegen en vertelde mij ook over een been amputatie, en de eigen bijdrage die hij moest zelf betalen. Triest hoor dat deze mensen zover heen zijn dat ze moeten bedelen.
Wat leverd het nu helemaal op?? Er zijn toch instanties die deze mensen kunnen helpen?

Anoniem zei

Die heb ik vorige week 's ochtends vroeg nog 2 euro gegeven 'om brood te kopen'.

Anoniem zei

Beste Annoniem

Deze man hoeft helemaal geen geld te hebben voor medicatie !!!
Net als mensen vragen om 1 euro voor bv het slaaphuis en er ondertussen drank of drugs voor kopen bedelt hij voor ???

Anoniem zei

ja het gaf mij eerst ook een vervelend gevoel, maar ik had ook al snel door dat het verhaal niet klopte! vervelend mannetje!!!

Bert zei

Vanmorgen kwam ik hem tegen in Winkelcentrum Oost bij de Aldi, daarvoor had hij al twee oudere vrouwen lastiggevallen en daarna mij, maar ging snel vandoor toen een van die oudere vrouwen naar mij toe kwam. Gelukkig had ik het verhaal gelezen en nu heb ik ook een gezicht erbij.
Ik geloof van nature in de goede van de mens, maar zoiets is toch bijzonder jammer!
Bedankt voor de waarschuwing. Eigenlijk zou een ieder dagelijks op Beijumnieuws moeten kijken. Ik heb het als een van de paar startpagina's ingesteld, kleine moeite en je blijft goed op de hoogte! Zo doorgaan!

Anoniem zei

Een week of twee geleden kwam ik hem tegen in het Noorderplantsoen, hij sprak daar diverse voorbijgangers aan.

Kees K. zei

Hoe kun je nou last hebben van zo'n man? Je zegt toch gewoon ja of nee op z'n vraag? Wel blijkt het beleid om mindervaliden weer in de maatschappij te laten functioneren middels een scootmobiel via de wmo dus wel goed te werken. Hij kan stadsbreed overal komen. Dat is toch goed nieuws?

En wat is dat nou voor gezeur dat je een slecht gevoel hebt als je niks geeft? Moet je dan je niet eens afvragen of je gevoel om 'te helpen' wel deugt?

Je kunt volgens mij beter die man 2 euri geven, dan weet je in ieder geval zeker dat die door hem besteed worden, wat geheel anders is bij collectes met bus voor grote fondsen zoals reuma, kanker, hart, amnesty etc.

Anoniem zei

Kees wat is je adres ??? als ik hem dan zie stuur ik hem wel naar jou :)

Kees K. zei

Hoeft niet anoniem 7-3, 14:16, de kans dat ik hem tegenkom is groot toch? De kans dat hij z'n twee euro krijgt ook overigens, tenzij z'n verhaal bedroevend slecht is. :)

Anoniem zei

Vanavond zelfde man (blauwe rollator), zelfde verhaal (fantoompijn, apotheek, eigen bijdrage), zelfde plaats als sommige anderen hier(Noorderplantsoen).

Ik had niets bij me, want ik ging voetballen. Maar het zat me niet lekker, het leek een erg zielige man. Google je op fantoompijn Groningen rollator komen deze ervaringen te voorschijn.

Waarom doet zo iemand zoiets? Getroffen lijkt hij het niet te hebben in het leven, maar je zo verlagen, dat maakt het echt niet beter.

Anoniem zei

Ik ben een week of 4 geleden ook aangesproken door deze man, in de Nwe Ebbingstraat. Hij had 16 euro nodig voor de medicijnen, maar hij had maar 2 euro... ik heb hem 15 euro gegeven, omdat ik met hem te doen had. Toen hij vervolgens weg sjeesde op z'n scootmobiel, bekroop me een akelig gevoel. Bij thuiskomst gelijk maar even op internet geneusd en ja hoor, ik was besodemieterd!! En zo gaat de wereld naar de kloten en blijkt maar weer dat je mensen niet meer kunt vertrouwen en je niet meer naar je hart moet luisteren... jammer!!

JosvanVenrooij zei

Ha, ik ben deze man ook tegengekomen. En ik woon niet eens in Groningen.

http://www.hetbewijs.blogspot.com/2011/09/fantoompijn.html