woensdag 16 maart 2011

SOBERE MAALTIJD PKN-DE BRON

Wat zag het er gemoedelijk, vreedzaam en gezellig uit. In PKN-De Bron aan de Bentismaheerd nummer 1, achter de Heerdstee, werd vanavond om 18.00 uur de aftrap verricht van een wekelijkse 'sobere maaltijd'. Tot aan Pasen kunnen Beijumers voor het luttele bedrag van 2.50 euro wekelijks een eenvoudige maaltijd nuttigen. Uw blogger stoof vanavond om 18:30 uur naar binnen met de vraag of hij even een foto en een video mocht maken. Niet echt sociaal handig, je moet eters niet storen tijdens de maaltijd, maar dit is zo'n leuk en verbindend initiatief in Beijum dat ondergetekende wel even moést binnenvallen. In de loop van de avond of morgenvroeg wordt hier een video bij geplaatst. Kijk dan even mee naar een gezellig stukje betrokken, vreedzaam én gezellig Beijum.
De PKN Wijkgemeente De Bron, in de Groninger wijken Beijum, de Hunze en Van Starkenborgh, wil graag een open en voor iedere kleur en geaardheid tolerante christelijke geloofsgemeenschap zijn.

In navolging van Jezus Christus zijn we een gemeente onderweg naar een wereld zoals God die bedoeld heeft. Een wereld van vrede, gerechtigheid en een duurzaam omgaan met de schepping. Dit is deels een individuele zoektocht, maar wel in de bedding van de geloofsgemeenschap waardoor je je gedragen weet.
In de 40-dagentijd is er iedere woensdagavond een sobere maaltijd van soep en brood. De maaltijd begint om 18.00 uur. De kosten bedragen € 2.50 pp. Opgave is noodzakelijk. Opgave kan op verschillende manieren maar uiterlijk zondagavond voorafgaand aan de sobere maaltijd.


In de Bron ligt elke week een intekenlijst waar je je naam op kunt invullen.Telefonisch bij Hilly Bennink: 5418323
Of mail naar:: diaconaat@pkndebron.nl
http://www.pkndebron.nl/

Geen opmerkingen: