woensdag 30 maart 2011

ZELFS BUITENLANDSE FILMPLOEGEN

Tenminste één filmploeg scheen vanmiddag op zoek te zijn geweest naar de vader van het 12-jarig Beijumer meisje dat tegen haar wil moeder is geworden. Locatie Plein Oost. Ik las reacties op nieuwssites die ik gemakshalve maar even schaar onder het kopje riooljournalistiek: Beijum is een no-go area, en je kunt er beter niet op straat lopen. Welkom in de groenste, leukste en gekste wijk van de stad Groningen..

Landelijke kranten pakten breed uit over de affaire die toevalligerwijs in Beijum afspeelt. Het staat natuurlijk los van Beijum, het had overal kunnen gebeuren. Maar goed, geen gezeur, we kunnen hier wel een stootje verdragen. Ondergetekende sprak vanmiddag zelfs een Duitse cameraman op ons aller plein. Jawel, nog even en we halen de wereldpers en CNN komt er aan.

De vogels fluiten hun hoogste lied. De blaadjes doen hun best om weer aan de bomen te groeien. De lente, hét jaargetijde waarin nieuw leven ontstaat. De natuur staat toe dat dit ook bij een 12 jarig meisje het geval is. Alle hypes, (voor) oordelen en geweeklaag ten spijt, het is zoals het is. En het gaat zoals het gaat. Ook in Beijum.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.