dinsdag 8 maart 2011

UIT DE OUDE DOOS (56)

Ik heb geen idee in welk jaar dit zich af heeft gespeeld, zie afbeelding. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig? Dat was toch dé krakersperiode. Ik heb nooit geweten dat er in Beijum ook huizen zijn gekraakt. Tot dat ik dit krantenknipsel kreeg opgestuurd. Ik weet niet eens in wat voor medium dit bericht stond. Nieuwsblad van het Noorden? Trouwens, een arbeiderswoning aan de Bottemaheerd? Staan of stonden daar dan ook villa's? De geschiedenis van de groenste wijk van de stad herbergt vele geheimen. Dit is er een van. In het chique Beijum werd ooit een 'arbeiderswoning' gekraakt. Wie weet meer? Beijumnieuws@online.nl
Zie onderstaande reactie en met dank aan lezer Michel:
Het huisje aan de Bottemaheerd brandde af op 30 december 1980.Zie www.archiefleeuwardercourant.nl
dan kom je op de site van de "krant van toen". Typ trefwoord "brand bottemaheerd" en vink Nieuwsblad van het Noorden aan, dan krijg je 2 artikelen over die brand. Het ene heb je al gepubliceerd (20-1-1981) het andere artikel is van 30-12 1980. Een hele interessante site trouwens om dingen uit de oude doos te weten te komen.

1 opmerking:

michel zei

Het huisje aan de Bottemaheerd brandde af op 30 december 1980.
Kijk op www.archiefleeuwardercourant.nl
dan kom je op de site van de "krant van toen". Typ trefwoord "brand bottemaheerd" en vink Nieuwsblad van het Noorden aan, dan krijg je 2 artikelen over die brand. Het ene heb je al gepubliceerd (20-1-1981) het andere artikel is van 30-12 1980.
Een hele interesse site trouwens om dingen uit de oude doos te weten te komen.