donderdag 31 maart 2011

LEZERS BALEN VAN NEGATIEVE BERICHTGEVING BEIJUM

Een paar lezers balen van de negatieve berichtgeving in landelijke kranten over de affaire rond de leerlinge van de Heerdstee. Deze mail kwam o.a. binnen: Hier wordt onze mooi groene wijk weer eens afgeschilderd als achterstandswijk.....!!! En zo krijgt Beijum weer de stempel, helaas. De lezer duidt op een artikel op pagina 3 van de digitale Spits van vandaag. Het artikel opent zo:
GRONINGEN Voor de politie is het nog steeds een mysterie wie een kind heeft verwerkt (Moet verwekt zijn;JF) bij de 12 -jarige Devta. Agenten zijn gisteren al op kraamvisite geweest in het ziekenhuis waar de leerlinge uit de achterstandswijk Beijum ligt.
De pijn zit hem voor deze lezer in het woord achterstandswijk.
Een troost beste lezers: de stad Groninger media berichten niet zo lullig en zonder kennis van zaken over Beijum. De status van de wijk heeft niks van doen met deze affaire, het had overal in de stad kunnen plaats vinden. En bedenk, het is maar een Spitskrantje.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja inderdaad, het had overal gebeurd kunnen zijn, het heeft niets met beijum te maken!

Anoniem zei

Het voorval heeft wel degelijk met Beijum te maken (alleen al omdat het in deze wijk is gebeurd DUH). Kan er wel een lullige opmerking over maken als in niet begrijpend kunnen lezen/redeneren en typisch dat zo'n opmerking blijkbaar door een bewoner uit Beijum komt... maar ja is ook zo onder de gordel...

En wel een beetje realistisch blijven. Ik woon met alle plezier hier in Beijum en heb hier totaal geen problemen. En ik heb mijn bedenkingen bij mensen die speciaal negatief zijn over Beijum om een 1 of andere lulreden. Je kunt het met mooie woorden verbloemen maar statistisch gezien is Beijum gewoon een achterstandswijk >>> .

Anoniem zei

Waarom hebben we dan geen overheidsgeld gekregen als
Vogelaarwijk?
Wie heeft deze kans dan gemist?

karin zei

Mischien geen vogelaarwijk maar kijk eens hoeveel ander geld er in Beijum wordt gepompt en niet te vergeten Beijum Oost !!!
Ik ben het met je eens dat het weer negatief nieuws is voor de wijk en daar is niemand blij mee.

Atsje zei

citaat: Je kunt het met mooie woorden verbloemen maar statistisch gezien is Beijum gewoon een achterstandswijk >>> .
@ anoniem: Wat is 'statistisch gezien' dan de definitie van een 'achterstandswijk'?

Eline zei

Volgens mij is statistisch gezien (wat een onzin trouwens) Beijum geen achterstandswijk. Er is een paar jaar geleden een onderzoek gedaan naar de opleiding (zegt dus nog niks) van de bewoners in de straten van Beijum-Zuid (Fossemaheerd, Menkemaheerd, Framaheerd en nog wat). Daaruit bleek dat het overgrote merendeel een HBO/WO opleiding had afgerond. Dus wat is nu statistisch gezien Beijum? Volgens mij gewoon een wijk met veel inwoners, veel groen en veel faciliteiten als scholen en winkels.

Anoniem zei

90% van de woningen zijn koop huizen dus wat mankeert er aan beijum ik woon er zekf ook al 30 jaar ga nu weg uit deze groene wijk van groningen heb mijn huis verkocht