zondag 20 maart 2011

EEN VOORJAARSWANDELING VANUIT DE STAD

Ondergetekende liep aan het begin van deze middag vanaf het oostelijk gedeelte van de stad terug naar Beijum nadat hij een auto terug heeft gebracht. Waarom met Buslijn6 terug rijden terwijl het zulks prachtig weer is? Wat een jubel om de stad de lente in te zien gaan, overal mensen buiten, op een stoel voor het huis of in de tuin, pilsje erbij, auto schoonpoetsen etc. Wat een feest om hier te wonen, je zult bij wijze van spreken maar in Libië of in Japan wonen op het ogenblik.
Al lopend op het Heerdenpad vroeg ik me ineens af waar Beijum eigenlijk precies begint vanaf de stad bekeken. Zie foto links. Begint Beijum midden op de brug over de Beneluxweg? Of toch daar waar de scootmobieler ongeveer rijdt? Ik geef toe, ik heb het voorjaar in de kop en de mafste gedachten en ingevingen dwarrelen door m'n bovenverdieping. Waar begint Beijum precies? Het voorjaar barst in alle hevigheid los en uw blogger vraag zich af waar de exacte grenzen van de wijk liggen.
Maak ik me misschien te druk, vroeg ik me in aller ernst af. Lekker straf doorlopend naar de leukste, gekste en binnenkort groenste wijk van de stad liet ik deze gedachte eerst maar weer los. Ter hoogte van de Framaheerd viel echter het kwartje. Dit moét het zijn, dacht ik terwijl ik een foto maakte van de sticker op de lantaarnpaal, zie rechts. De gewoonte om te rusten voor je moe wordt is geen luiheid. Dat bericht las ik niet voor niks, het moet zo zijn. Uw blogger gaat de rest van de middag lekker lui in de tuin hangen met een potje bier in de zon. Lekker relaxen. Ok, wel even mét laptop op schoot en lekker bloggend. Lui zijn ok, maar het bloggen gaat door. Een genoegelijke voorjaarsdag allemaal!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

lekker weertje man

Anoniem zei

Wat een knots van een spelfout op die roodomrande sticker!

FilanysZ zei

NOU MOE?

Anoniem zei

En wat als je pa word?